donderdag 14 februari 2013

Heerlijk veganistisch ijs

Sinds kort heb ik in de biologische winkel bij mij in de buurt heerlijk veganistisch ijs gevonden. De smaken zijn verrukkelijk. Dit ijs is niet gemaakt uit melk of soja en bevat geen gluten. De volgende smaken zijn er Banana Bahiana, Brasil basil lime, Canelle Glorieuses, Chococolate, Framboise extase, Fresas del Habanero, Indian Winter, Jasmine Orange Yuzu, Kyoto Murasaki, Madagascar Matcha. Wat meer over het merk is te vinden op http://www.grunschnabel.nl/ Als je het gaat proberen, eet smakelijk en geniet maar van het ijs. Informatie over het merk Once upon a time... our Story Zoals dat wel vaker gaat met legendes zijn de verhalen over het ontstaan van Professor Grunschnabel vele malen rond het kampvuur van mond tot mond gegaan, voordat ze zijn opgeschreven. Daarom weten slechts zeer weinigen nog waar avontuurlijke waarheid en baarlijke verzinsels over het leven van de Professor in elkaar overgaan. Wie is hij? En wie kent hem? Of is het misschien haar? Feit is dat de Woordvoerder van Professor Grunschnabel op 11-jarige leeftijd voor het eerst kennis maakte met de magie van de Professor, in het noordoosten van Brazilië. Het was 1978 en de jonge Pepijn Ornstein proefde voor het eerst zulk onvergetelijk zuiver en lekker mango-ijs dat dit zijn leven ingrijpend zou beïnvloeden. Hij wilde ook zulk tongstrelend en melkvrij ijs maken! Het duurde daarna echter nog vele jaren, en vele omzwervingen over de hele wereld voordat de mysterieuze Professor de tijd rijp achtte om een aantal belangrijke ijsgeheimen toe te vertrouwen. Pas in 2003 mocht het ijs voor het eerst gefabriceerd worden onder de merknaam Professor Grunschnabel. Zodoende maakte het Nederlandse publiek vanaf dat moment pas kennis met allerlei verfijnde, vaak exotische smaakcombinaties. Brasil Basil Lime (limoen-basilicumijs), Fresa del Habanero (verse El Santa aardbeien met hete Surinaamse Madame Jeanette chilipepertjes) werden op de voet gevolgd door de eerste creaties op basis van de fluweelzachte plantaardige melkvervanger: kokosmelk. De smaken Siam Horapa Coco (kokosmelk met Thaise basilicum, galanga, limoen en goudbruin gebakken kokosrasp) en ChoCocolate waren de grote nieuwe vondsten. Heerlijk romig ijs zonder room. Dat ook nog eens lekker licht op de maag ligt. Jarenlang heeft de Professor zijn inner circle geïnspireerd met smaakideeën die hij over de hele wereld heeft verzameld. Zo is nu een uiterst innovatieve collectie 100% plantaardige ijsrecepten tot stand gekomen. Inmiddels heeft Professor Grunschnabel een groeiende groep liefhebbers door heel Nederland en België. Het is de hoogste tijd om de wijde wereld zijn lekkere ijs te laten proeven! Wat weten we nog meer over de Professor? Onbevestigde maar hardnekkige geruchten willen dat de Professor het enige kind is van Ljudmilla Grunschnabel (beroep: lerares aardrijkskunde). Over zijn vader weten we slechts dat deze er vermoedelijk met de voluptueuze dochter van de melkboer in hun dorpje ergens in Europa vandoor is gegaan, en dat na het zinken van de Titanic nooit meer iets van hem is vernomen. Ook zijn er mensen die beweren dat de voornaam van de Professor met een “S” begint, naar Salomon de Wijze. Anderen spreken dit tegen met de stelling dat het professortje al van jongs af aan met Professor werd aangesproken vanwege diens zeer nieuwsgierige aard en grote intellect. Het blijft gissen... Over het bedrijf Professor Grunschnabel Professor Grunschnabel BV is gevestigd in Alkmaar. Het bedrijf werd in 2003 opgericht door Pepijn Ornstein. Ornstein werd verwekt in Afrika en geboren in Nederland. Zijn liefde voor voedsel en voor koken en lekker eten deed hij op in Brazilië, waar hij opgroeide, en in Azië waar hij na zijn universitaire studie Japans (Leiden) jarenlang veel reisde voor het kledingmerk OILILY. De eerste erkenning voor de gedurfde smaken kwam onmiddellijk van het publiek van De Parade, gevolgd door lovende recensies in de pers in 2003. Formele erkenning op het hoogste culinaire niveau volgde een aantal jaren laten. Sterrenkok en juryvoorzitter Jonnie Boer (De Librije, Zwolle) reikte de landelijke prijs Smaakvol 2009 uit met de woorden: “eindelijk eens iemand die wat echt lekkers maakt voor mensen die anders nooit wat lekkers mogen.” Professor Grunschnabelijs is verkrijgbaar bij ongeveer 140 winkels en restaurants in Nederland en België. Duitsland en Groot-Brittanië volgen binnenkort. Behalve exotische en klassieke ijssmaken maakt Professor Grunschnabel ook plezier met het Mobiele ijslaboratorium. Kinderen of grotere mensen met een speelse geest maken zelf een ijsje van verse vruchten en bevriezen dat met behulp van fietsenergie. Dit Lab is te huur voor (grotere) evenementen.

Geen opmerkingen :

Een reactie plaatsen