PLAT DU BOER (Rest.)
eten met het beste van de buurtboer, bíj de buurtboer
Deze zomer organiseert MOES eet- en drinklokaal samen met Jobien, de auteur van kookboek Lekker Lokaal, lunches en diners bij boeren rond Amsterdam. Plat du Boer = koken tussen de koeien, schapen, kippen en wolvarkens met het beste van de boerderij. Denk aan vers geoogst groente en fruit, mals boerderij-vlees, romige kazen en wilde kruiden. Hoe kleiner de afstand van grond tot mond, hoe meer kwaliteit en smaak.
Om de eetlust op te wekken en het boerenleven volop te ervaren, is er voorafgaand aan elke Plat du Boer een activiteit. Met zn allen de koeien van het weiland halen, hazelnoten rapen voor het toetje, of een rondleiding van de boer of boerin waarbij je meer leert over waar ons eten nou echt vandaan komt.
uitgebreide lunch incl koffie of thee: 19,50 euro per persoon
(Kinderen tot 18 jaar betalen hun leeftijd in euros.)
12.00-13.00 activiteit, 13.00-15.00 lunch; aanschuiven wanneer je komt
drie gangen diner incl koffie of thee: 32.50 per persoon
17.00-18.00 activiteit, 18.00-21.00 diner; wees op tijd om niets te missen
Kom het boerenleven proeven, ruiken, en voelen op een van deze weekenden:
data
zondag 14 juli lunch: Zorgboerderij De Marsen, t Twiske
zaterdag 10 augustus lunch + diner: Boerderij Hartstocht, Abcoude
zaterdag 24 augustus lunch + diner: Hoeve de Vogel, Hoofddorp
zaterdag 31 augustus lunch + diner: Fruitteeltbedrijf Eerlijk & Heerlijk, Beemster
zaterdag 7 september lunch + diner: De Oude Boerderij, Beverwijk
zaterdag 14 september lunch: De Aardappelboer, Zwanenburg
zaterdag 28 september lunch + diner: Zorgboerderij De Marsen, t Twiske
Zowel voor de lunch als het diner is er plek voor 50 personen. Bij slecht weer eten we binnen, bij goed weer zitten we buiten in het weiland.
Reserveren gewenst via platduboer@totmoes.nl. Vermeld je naam, het aantal personen, de dag en of je voor de lunch of het diner komt.
MOES is een eet- en drinklokaal in het souterrain van het de Appel arts centre in Amsterdam. Smaak en kwaliteit gaan samen met aandacht voor mens, dier en milieu. Seizoensgebonden, regionale produkten vormen de basis van de internationale menukaart.
Lekker Lokaal is te koop en Jobien signeert tijdens de Plat du Boer maaltijden. Pinnen is mogelijk.
http://lekkerlokaal.wordpress.com/plat-du-boer/
Geen opmerkingen :
Een reactie posten