zondag 10 november 2013

Bara (peulvruchtensnack) (Kopie)

 *****
Ingrediënten:
3 theelepels Exotimex Knoflook
1 theelepel Masala
100 gram gele erwten besan (vers gemalen gele split erwten)
1/2 Madam Jeanette peper
olie
300 gram zelfrijzend bakmeel
2 theelepels jeera (gemalen komijn)
3 takken selderij
250-290 ml. water
3 1/2 gram zout

Bereidingswijze:
Alle ingrediënten aan het water toevoegen en de massa kneden tot een zachte en luchtige deeg; het deeg 2 uur laten rijzen (voor een beter resultaat het deeg èèn nacht tevoren klaarzetten en laten rijzen).
Van het deeg, met vochtige handen, balletjes vormen ter grootte van een grote ei en daarna plat drukken (doorsnee circa 10 cm, maar mag ook groter of kleiner, in welk geval de grootte van de balletjes aangepast moet worden); vervolgens een gat in het midden drukken.
Olie verhitten en de bara daarin aan beide zijden enkele minuten goudbruin bakken.

Serveertip:
De bara serveren met Chutney, Exotimex Redi Pepre Sauce, Exotimex Mastersauce, Faja Lobi Hot Sambal.

Variatietip:
In plaats van gele erwten besan kan ter variatie ook oerdie besan, dit is vers gemalen oerdie, worden gebruikt; in dat geval spinazie of tajerblad gebruiken in plaats van selderij.

Wijn-, Dranken- en Biertip:
1. Surinaamse Wijn: Als wijn bij dit gerecht wordt de Trafasie Wijn geadviseerd.
2. Surinaamse Frisdranken: Als frisdranken bij dit gerecht worden de Trafasie Frisdranken geadviseerd o.a. Cherry Bouquet Trafasie, Green Punch Trafasie, Pine Apple Trafasie.
3. Surinaams Bier: Als bier bij dit gerecht wordt Parbo Bier geadviseerd.


INFORMATIE : Bara is een Hindoestaanse snack met gele erwten of oerdie als de belangrijkste smaakmakers; deze peulvruchten zijn rijk aan vitaminen en mineralen. Bara wordt als voorgerecht en/of als hapje tussendoor gebruikt. Bara met chutney is het lievelingshapje van de Hindoestaanse smulpaap!

›  Meer...

Geen opmerkingen :

Een reactie posten