zondag 10 november 2013

Bakkeljauw (: kabeljauw) Kroket (Kopie)

 *****
Ingrediënten:
200 gram Faja Lobi Bakkeljauw Trafasie
1 kilo Cassave
1 groene peper
1/2 liter olie
75 gram margarine
nootmuskaat
1 theelepel zout
1 eetlepel tomatenpuree
3 eieren
2 dl. melk
250 gram paneermeel
1 grote ui
Faja Lobi Sandhia’s Sauce Trafasie

Bereidingswijze:
Onthuidt de bakkeljauw en kook het 5-10 minuten in ruim water om het te ontzouten; spoel het daarna in een vergiet met koud water af, ontbot het en verdeel het in kleine stukjes. Lek het vervolgens uit door de Bakkeljauw Trafasie in het vergiet goed uit te knijpen.
De gesnipperde ui en de fijngesneden peper fruiten in de margarine. De tomatenpuree, nootmuskaat en de Bakkeljauw Trafasie toevoegen en 2 minuten meebakken. De cassave wassen en gaar koken en daarna pureren. De Bakkeljauw Trafasie hierdoor mengen tezamen met een ei. Hiervan balletjes vormen en deze door het losgeklopt ei wentelen, daarna door paneermeel. De balletjes bakken in de olie. De balletjes laten uitlekken op keukenpapier.

Serveertip:
Opdienen met Faja Lobi Sandhia’s Sauce Trafasie.

Wijn-, Dranken- en Biertip:
1. Surinaamse Wijn: Als wijn bij dit gerecht wordt de Trafasie Wijn geadviseerd.
2. Surinaamse Frisdranken: Als frisdranken bij dit gerecht worden de Trafasie Frisdranken geadviseerd o.a. Cherry Bouquet Trafasie, Green Punch Trafasie, Pine Apple Trafasie.
3. Surinaams Bier: Als bier bij dit gerecht wordt Parbo Bier geadviseerd.

INFORMATIE : Deze kroket dankt haar bijzondere smaak aan het gebruik van cassave, de tropische aardappel; hierdoor krijgt deze kroket een vollere en exotischer smaak.

›  Meer...

Geen opmerkingen :

Een reactie posten