dinsdag 12 november 2013

Emilie van der Woerd van KokenopHout (Rest.) geplaatst via een iPad

*****
Emilie van der Woerd
Wie? Emilie van der Woerd van KokenopHout.

Heldendaad? Maakte een paar jaar geleden samen met haar man Hendrik-Jan een reis van Alaska naar de zuidelijke punt van Argentinië en ging op zoek naar authentieke gerechten. Al in Canada werd ze verrast door een uniek aroma dat sommige gerechten kenmerkte. ‘De verrukkelijkste maaltijden kregen ze er voorgeschoteld. Zowel vis-, vlees- als vegetarische gerechten werden in de oven of op de bbq op een houten plank bereid en direct van die plank gegeten. En daar school ook direct ’t geheim van de rijke, natuurlijke smaak in. Het specifieke aroma van het cedarhout waarvan de planken waren gemaakt trekt tijdens de bereiding namelijk in het gerecht en verrijkt zodoende de smaak van de ingrediënten.’ Emilie en haar man werden niet alleen door de smaak getroffen, ook de eenvoudige en vetarme bereiding sprak hen aan. Het bereiden op een bleek een nieuwe culinaire ervaring met als resultaat heerlijke, snelle, gezonde en bijzondere gerechten. Dit alles inspireerde Emilie om te starten met KokenopHout. Terug in Nederland besloot ze deze planken zelf te gaan maken en verkopen.

Waar komt het hout vandaan? Het cedarhout dat Emilie importeert vanuit de Canadese Westkust is afkomstig uit duurzaam beheerde productiebossen. Het hout voor de OvenPlank inspecteert ze nauwkeurig op fouten, zodat noesten en kruisdraad niet in de planken voorkomen en de kwaliteit gewaarborgd blijft.

Wat heeft Buitengewoon in het land met Emilie? Wij vinden Emilie's CedarWood OvenPlank een fantastische uitvinding en laten je er graag kennis mee maken tijdens ons diner bij Betuws Wijndomein op 31 augustus.

http://www.kokenophout.com/

Geen opmerkingen :

Een reactie posten