Wouter van Everdingen van Palmesteyn (Rest.)
Wouter van Everdingen
Wie? Wouter van Everdingen van Palmesteyn.
Heldendaad? Nam begin jaren 90 in het Betuwse Deil het productiebedrijf van de prachtige Blonde dAquitaine runderen over van zijn vader, toen deze vertrok naar de Bohemen in Tsjechië om uitbreiding van de fokkerij te realiseren. Sinsdien is Wouter veeboer en vermarkt hij het Palmesteyn vlees via horeca(groothandels), enkele slagers en Landmarkt in Amsterdam. Het vlees van de Blonde is vernoemd naar het voormalig kasteel Palmesteyn ooit stond dat op het landgoed in de Betuwe, langs het riviertje de Linge, maar het ras vindt zijn oorsprong vindt in de Pyreneeën. De kalfjes worden natuurlijk geboren en zogen het hele seizoen bij de moeder. De Blonde kudde loopt buiten rond in extensief beheerde weiden en staan s winters op stro in grote potstallen.
Wat heeft Buitengewoon in het land met Wouter? Door de natuurlijke en extensieve manier van fokken kunnen Wouters dieren zich langzaam en goed ontwikkelen. Door rust, ruimte en gezond en gevarieerd voer is het vlees van Palmesteyn Boeuf Blonde ontzettend smaakvol, mooi van kleur en structuur en bovendien gezond, puur en mals. We laten je er graag kennis mee maken tijdens ons diner bij Betuws Wijndomein op 31 augustus.
http://www.palmesteyn.nl/
Geen opmerkingen :
Een reactie posten