Jan Nijmeijer van boerderij Het Groene Spoor (Rest.)
Held? Jan Nijmeijer van b-d boerderij Het Groene Spoor.
Is? Akkerbouwer, groenteteler én houdt vee op een echte, all-round biologisch-dynamische boerderij. Samen met zijn vrouw Hannie gaat Jan op dit moment zijn 31e seizoen in op Het Groene Spoor. Jan zaait en plant er elke week, van maart tot november, waardoor er altijd veel verschillende groenten oogstklaar zijn. Knisperend verse sla en peperige rucola bijvoorbeeld, maar ook bosbiet, pastinaak, koolrabi, wortelpeterselie, zilverstelen en bosknoflook. De onvergetelijke groenten van Jan hebben het Demeter-keurmerk dat staat voor biologisch-dynamisch geteeld en dat proef je er aan af. Alles barst zo ongeveer uit zn voegen van smaak op Het Groene Spoor.
Waar? ?In Rossum, een klein plaatsje vlakbij Oldenzaal. In het fraaie Twentse landschap grazen de schapen, dansen de koeien (af en toe) en liggen de akkers waar de groenten op dit moment ongeveer de grond uit schieten. Bij Het Groene Spoor is ook een prachtige boerderijwinkel waar een webshop aan gelinkt is je kunt er niet alleen terecht voor je verse boodschappen, maar ook voor een fraai assortiment biologische en biologisch-dynamische droogwaar. Nieuwsgierig? Kijk op www.deketel.nl om te zien wat je er kunt kopen.
Wat heeft Buitengewoon met Jan? ?Jan is een van de bevlogen producenten waar wij in Twente mee gaan werken. Door Harald Droste van restaurant Drostes leerden we Buitengewone Jan en zijn boerderij kennen en Harald wist heel goed waar hij ons mee naar toe nam; hij koopt zelf namelijk al jaren verse groenten in bij Het Groene Spoor.
http://www.deketel.nl/
Geen opmerkingen :
Een reactie posten