zondag 10 november 2013

Vijgencakejes met portstroop (Kopie)

 *****
(Voor 4 personen)

Ingrediënten

250 gr. vijg, gedroogde
2 stuks steranijs
2 stuks kaneelstokjes
4 stuks peperkorrels, rode
1 scheu port, rode
1 snufje suiker
250 gr. boter
250 gr. suiker
4 stuks eieren
250 gr. bloem
0.5 zakje bakpoeder
1 snufje zout
1 stuk citroen

Benodigde materialen
Steelpannetje, beslagkom, cakevormpjes

Bereidingswijze

Doe de gedroogde vijgen met de overige ingrediënten voor de marinade in een bakje en zet minimaal één dag weg. Eigenlijk zijn twee dagen beter, dan hebben de vijgen zich helemaal volgezogen. Snijd de gemarineerde vijgen in kleine stukjes en verwijder eventueel de harde steelaanzet. Het marinadevocht zeef je en kook je vervolgens met 1/3 in. Voeg een gelijke hoeveelheid suiker aan het marinadevocht toe, kook nog even op en laat de siroop afkoelen. Maak nu de cakejes. Sla de zachte boter luchtig en romig met de suiker. Voeg een voor een de eieren toe. Zorg dat ieder ei goed is opgenomen voor je de volgende toevoegt. Rasp de citroenschil en voeg toe. Meng nu de overige ingrediënten met een spatel door de massa en doe het geheel in een spuitzak. Vul ingevette cakevormpjes voor ¾ met het beslag. De cakejes rijzen nog iets. Bak 15 minuten in een oven van 160 °C. Serveer de cakejes met de siroop.

Receptinformatie

Voorbereiding:
20 minuten

Bereiding:
12 uur 15 minuten

Moeilijkheidsgraad:
Beginner
›  Meer...

Geen opmerkingen :

Een reactie posten