Citrus cake (Kopie)
Hoeveelheid: 6 kleine cakejes.
Soort Recept : Nagerecht
Ingredienten:
1 st. sinaasappel
3 stuks eieren
125 gram kristalsuiker
1 eetlepel orangeade of rozenwater
1/2 theelepel bakpoeder
125 gram blanke amandelen, grof gemalen
2 eetlepels geconfijte citrusschil, gehakt
matsemeel
2 eetlepels sinaasappel marmelade
75 gram couverture
2 eetlepels geroosterd amandelschaafsel
Bereiding:
1 Verwarm de oven voor op 190º C.
2 Was de sinaasappel (of mandarijnen) goed met warm water en schrob ze af met een schuursponsje.
3 Kook de sinaasappel in ruim 1 uur tot deze heel zacht is. Snij de sinaasappel daarna open en verwijder de pitjes. Pureer de vrucht in zijn geheel in de keukenmachine.
4 Klop de eieren met de suiker luchtig. Roer de orangeade, bakpoeder, blanke amandelen en citrusschil erdoor.
5 Roer de sinaasappelpuree door dit mengsel.
6 Vet een muffin-vorm in en bestuif dit met matsemeel. Schudt overtollig meel uit de vorm.
7 Giet het beslag in de vorm.
8 Bak de muffins in ca. 45 minuten af. Laat ze afkoelen en haal ze uit de vorm.
9 Smelt de couverture 'au bain marie'. Snij de cakejes doormidden en vul ze met de marmelade.
Soort Recept : Nagerecht
Ingredienten:
1 st. sinaasappel
3 stuks eieren
125 gram kristalsuiker
1 eetlepel orangeade of rozenwater
1/2 theelepel bakpoeder
125 gram blanke amandelen, grof gemalen
2 eetlepels geconfijte citrusschil, gehakt
matsemeel
2 eetlepels sinaasappel marmelade
75 gram couverture
2 eetlepels geroosterd amandelschaafsel
Bereiding:
1 Verwarm de oven voor op 190º C.
2 Was de sinaasappel (of mandarijnen) goed met warm water en schrob ze af met een schuursponsje.
3 Kook de sinaasappel in ruim 1 uur tot deze heel zacht is. Snij de sinaasappel daarna open en verwijder de pitjes. Pureer de vrucht in zijn geheel in de keukenmachine.
4 Klop de eieren met de suiker luchtig. Roer de orangeade, bakpoeder, blanke amandelen en citrusschil erdoor.
5 Roer de sinaasappelpuree door dit mengsel.
6 Vet een muffin-vorm in en bestuif dit met matsemeel. Schudt overtollig meel uit de vorm.
7 Giet het beslag in de vorm.
8 Bak de muffins in ca. 45 minuten af. Laat ze afkoelen en haal ze uit de vorm.
9 Smelt de couverture 'au bain marie'. Snij de cakejes doormidden en vul ze met de marmelade.
› Meer...
Geen opmerkingen :
Een reactie posten