vrijdag 24 januari 2014

Budgettips van een topkapper

15-06-2012

Budgettips van een topkapper. Gemiddeld geven we al gauw tussen de 500 en 1200 euro per jaar uit aan ons kapsel. Genoeg om deze uitgaven eens haarfijn te analyseren en te kijken hoe we ons budget zo goed mogelijk besteden, zonder onze looks te verliezen. We spraken met topkapper Cia Carlsson die de beste budgettips voor je haar met ons deelde. 

Cia Carlsson

“Een consult begint bij ons altijd met een 3-stappen plan”, zegt Cia. “We maken eerst een analyse van iemands hoofdhuid en haar. En bespreken de mogelijke oorzaken bij problemen. Dit noemen wij de ‘haardokter’ fase. In de ‘artiestenfase’ bepalen we de stijl en matchen die met de wensen van de klant. In de derde stap, de zogenaamde ‘personal’ fase gaan we dieper in op de persoonlijke issues die een klant kan hebben. En hierin komt het beschikbare budget altijd aan de orde. Door deze gestructureerde aanpak kunnen we een volledig plan maken, afgestemd op de wensen en dus ook het budget van de klant. Zo kunnen we bijvoorbeeld iemand met een kleiner budget een kapsel aanmeten dat minder onderhoud nodig heeft, zodat hij of zij minder vaak hoeft te komen. Met een haartechnisch goed geknipt kapsel hoef je 3 maanden niet naar de kapper. Bovendien is voor veel mensen tijd ook geld waard. Cia raadt dus aan om altijd met je kapper te bespreken hoeveel tijd én geld je aan je kapsel wil of kan uitgeven.

De basis

Cia adviseert om vooral te investeren in goede verzorgingsproducten. Aan stylingproducten hoef je geen fortuin te spenderen, die zijn iets minder essentieel om je haar langer mooi te houden. Pas wel op met alcohol die in sommige goedkopere stylingproducten zit, want daar droogt je haar gigantisch van uit.

Hoe hou je gekleurd haar langer mooi?

Afhankelijk van het type kleuring, geeft Cia 2 adviezen: is je haar in een roodachtige of donkere tint gekleurd, dan is het belangrijk om een shampoo en conditioner van hetzelfde merk als je haarkleuring te gebruiken. De producten zijn dusdanig op elkaar afgestemd, dat je het verschil echt zal merken. Is je haar blond gekleurd, dan is glans het allerbelangrijkst. En die krijg je door een shampoo te kiezen die is afgestemd op je eigen haartype. Daarnaast kun je samen met je kapper een haarstijl kiezen die uitgroei minder snel zichtbaar maakt. Elke goede kapper weet precies hoe dat moet.

Extra glanstips

- doe wat azijn in het laatste spoelwater.
- spoel je haar af met koud water.
- wrijf never nooit je haar droog met een handdoek, maar dep het zachtjes. Zo blijven de schubben gesloten en raakt je haar veel minder snel beschadigd.

Welke materialen heb je nodig

Iedereen heeft ander soort haar en dus andere materialen nodig voor bijvoorbeeld föhnen en borstelen. Onthoudt dat een te hete föhn heel slecht is voor je haar. En investeer vooral in een goede borstel als je langer haar hebt, want dan breekt je haar minder snel af en hoef je dus weer minder vaak geknipt te worden.

Onmisbaar voor elk kapsel

Zoals mascara in elk make-up tasje thuishoort, is haarlak een must in elke badkamer. Zonder haarlak ben je nergens. Overigens is het niet nodig om een haarlak bij je kapper aan te schaffen, bij de drogist vind je prima en vaak goedkopere alternatieven.

PowerTip

Voor de afwisseling (en je budget) kan je gerust
dit haarmasker eens proberen. En als je haar dan helemaal goed zit, kan je met deze goedkope tips je look afmaken.

Over Cia Carlsson

Cia begon haar kapperscarriére in Zweden, waar ze in no time een aanzienlijk klantenbestand opbouwde, waaronder de Zweedse koninklijke familie. Maar Zweden werd al gauw te klein, dus verhuisde ze naar Londen, waar ze de assistent werd van topkapper Anthony Mascolo, een van de oprichters van het bekende Tony&Guy. Cia groeide al snel uit tot een leider op haar vakgebied en tourde de wereld rond met artiesten zoals Wet Wet Wet en INXS. Ze verzorgde de haarstyling van diverse videoclips en catwalkshows. Ongeveer 10 jaar geleden settelde Cia zich in Nederland en opende haar eigen salon in Amsterdam. Kijk ook eens op
http://www.carlssonculture.com
Fijne budgettips? Je kan ze ook automatisch in je mailbox krijgen. Meld je hier aan.

http://www.pursepower.nl/style-power/177/budgettips-van-een-topkapper.html

Geen opmerkingen :

Een reactie posten