zondag 26 januari 2014

Budgettips

25 januari 2014, A. Quartier

Winkelen

  1. Zorg dat je niet met lege maag boodschappen gaat doen. Anders ben je geneigd om met meer thuis te komen dan je van plan was.
  2. Ga altijd met een boodschappenlijstje boodschappen doen.
  3. Let op de prijzen, aan de schappen staan meestal de kiloprijzen vermeldt, die kun je met elkaar vergelijken. Meestal staan de goedkope producten boven je hoofd of juist helemaal onder in de schappen.
  4. Er bestaat een verschil tussen A-, B- of C-merken. A-merken zijn het duurst, horen de bekendste merken en meestal ook biologische of Fairtrade producten. B-merken zijn wat goedkoper, vaak minder bekende merken of merken van de winkelketen. C-merken zijn de goedkoopste merken, vaak merkloos of iets als Basismerk/Euroshopper van de AH, Eurofit dacht ik van de Kruidvat en dan heb je vaak nog andere super goedkope merken met meestal een onaantrekkelijke verpakking.
  5. Meestal worden producten op de uiterste datum afgeprijsd. Vaak kun je bij de winkel vragen, wanneer sommige spullen worden afgeprijsd. Soms is het logisch. Kerstspullen worden afgeprijsd na de kerst. Geldt ook voor Valentijn, Sinterklaas, Pasen en Pinksteren. Verder kun je aan het eind van een marktdag voor koopjes je slag slaan. Een winterjas moet je gaan kopen, wanneer het seizoen bijna afgelopen is, geldt ook voor zomerkleding. 
  6. Tweedehandswinkels, Discounts, Weggeefwinkels zijn winkels waar je het beste kunt slagen.

Geen opmerkingen :

Een reactie posten