vrijdag 24 januari 2014

Budgettips: van voorraadkast tot klantenkaart

De crisis woekert voort en met steeds minder geld moet je hetzelfde doen voor je kinderen. Elke dag een gezonde maaltijd op tafel, nieuwe kleding, sporten, hobby’s….. Hoe hou je een prettig leven met minder geld. Lees in E-nieuws tips om tientallen tot honderden euro’s te besparen. Deze keer: eten en kleding.

Tip 1 - Twee voor de prijs van één
Elke week zijn er goede supermarktaanbiedingen: schaf een flinke voorraad niet-bederfelijke producten aan uit de aanbieding. Maar pas op: het werkt alleen als je de producten koopt die je normaal ook gebruikt! Kijk voor een actueel aanbiedingenoverzicht op http://www.supermarktaanbiedingen.nl/.


Tip 2 - Stop voedselverspilling
Weggeefhoek, koopjeshoek, zoekhoek, kledinghoek, stop voedselverspilling. Op Facebook zijn talloze van deze groepen. Elke plaats of gemeente heeft wel zijn eigen groep. Vind ze door op Facebook te zoeken op bovenstaande woorden + je woonplaats.

Tip 3 - Klantenkaarten
Schrijf je in voor elke gratis e-maillijst of klantenkaartbestand. Het kan je na verloop van tijd wat opleveren: korting of je spaart een bedrag op je klantenkaart. Maak gratis een nieuw e-mail adres aan via hotmail of gmail.

Tip 4 - Online korting
Shop online voor kleding met kortingcodes. Op sites als http://www.bestekortingscode.nl/, http://www.hm-kortingscode.nl/ en http://www.kortingscode.nl/ vind je de actuele codes om korting te krijgen. Van Zalando tot H&M, van Bol.com tot Blokker.

Tip 5 - Gebruikte kleding voor cash
Lever bij de H&M een zak met je gebruikte kleding in en krijg een € 5 cadeaubon. Bij Cash 4 your fashion (http://www.cash4yourfashion.nl/) krijg je bij inlevering van je oude kleding € 0,65 per kilo. Andere optie: verkoop gebruikte kleding of miskoopjes via Facebook of Marktplaats.

Alle kleine beetjes helpen. Heb jij ook slimme bespaartips? Deel ze met ons via de button ‘Reageer op dit artikel’.

HELP! Geld
Tip de school van je kind: OUDERS & COO organiseert kant- en klare ouderbijeenkomsten over geld. Meer info vind je op onze site. Of bestel de downloadfolder 'HELP! Hoe leer ik mijn kind omgaan met geld?'(gratis voor vrienden en leden van OUDERS & COO).

Besparen met Jamie Oliver
Statistieken wijzen uit dat een gezin per jaar € 400 aan eten verspilt. Jamie Oliver leert je in zijn nieuwste boek om slim in te kopen, het meeste uit je ingrediënten te halen, tijd te besparen en minder voedsel te verspillen. Zonder in te leveren op goede smaak! Een paar van zijn tips: * Een diepvries is absoluut de beste vriend van elke goede kok. Leg dus een mooie voedselvoorraad aan. * Maak een vaste wekelijkse boodschappenlijst. Zo koop je geen onnuttige spullen. * Betaal contant en laat je pinpas thuis. Zo denk je meer na over wat je koopt en blijf je binnen je budget. * Verzin je maaltijden om de aanbiedingen heen, maar let ook op voordelige seizoensproducten die je combineert met ingrediënten uit je voorraadkast. * Creatief winkelen met een plan van aanpak in je achterhoofd levert je het meest op. * Maak gebruik van buurtwinkels, groentewinkels, markten, slagers. Zo houd je scherp in de gaten waar je op welke dagen je voordeel kunt doen. * Leer je groenteboer of slager kennen. Ze kunnen je helpen met producten en advies. * Specerijen zijn duur. Koop bij de Turk grote zakken met specerijen, voor lang plezier voor een voordelige prijs.

In ‘Besparen met Jamie’ (€29,95, http://www.kosmosuitgever.nl/) staan 120 lekkere low-budget maaltijden met praktische tips om het zo goedkoop mogelijk te houden. Gerechten, tips en informatie zijn te vinden op: http://www.jamieoliver.com/savewithjamie/

Door: Sanna de Boer

http://www.thuisenschool.nl/?3100

Geen opmerkingen :

Een reactie posten