zaterdag 9 november 2013

JandeQuba

Een langdurige multiculturele uitwisseling, het zoeken en selecteren van bijzondere kunstwerken of speciale technieken, heeft ertoe geleid dat wij vandaag de dag met meer dan 50 kunstenaars en ambachtslieden uit Zuid Amerika samenwerken die aan de eisen van JandeQuba tegemoet komen. JandeQuba heeft een breed scala aan kwalitatieve producten en uitzonderlijke voorwerpen die zowel voor particulieren als voor het bedrijfsleven bestemd zijn. Het gaat hier om zowel functionele als decoratieve producten.



Juan Pablo Lopez
Claudia Fernandez
Olga Lucia Lequerica
Don Cesar Bonilla Suarez
Omayra Manriquez
Marcial Montalvo
Blas Augustin Blanco de la Cruz
John Jairo Parra
Juan Sebastian Ragua
Carlos Alberto Uribe Zorillo
Carlos Bedoya
Hoorns en botten
Fanny Bautista
Fanny Moreno Palacio
Doña Constanza Laserna
Magdalena Aponte
Rocio y Guillermo
Santos Lucano
Claudio Ojeda Morales y Teresa Morales Marin
José Luis Cortes Hernandez
Arnulfo Vasquez
Fransisca del Valle
Marta y Karen Castillo
DIlia Marquez y Jorge de la Cruz Yepez
Miguel Antonio Mendoza
Zizamele

El arte del cafe.
Jan's Grand Cru neemt ons mee in een wereld waar koffie drinken een kunst is. Het geheime recept is een koffie met een volle body en bijzondere smaken. JandeQuba werkt samen met een van de meest erkende koffiebranders in Colombia en met de Colombiaanse Koffie Federatie van koffieboeren. Hiermee voldoen we aan hun kwaliteitseisen en tonen we respect voor de mensen die onze koffiebonen produceren. De JandeQuba koffiesoorten zijn: Roots, Tradition, Original, Espresso en de biologische koffie Tierra.

Het geheugen van een cultuur
Handgemaakte producten vertellen je over verleden en het nu.
JandeQuba laat je traditioneel gemaakte voorwerpen zien. Ze herinneren je aan, soms al honderden jaren oude dingen en gebruiken. Mensen en verleden. Het is voorbij, maar de kennis is gebleven.
De kracht van handgemaakte ambachtsproducten confronteert je met wie je zelf bent. Bij het zien ervan kom je bij wie je was in het verleden en wie je nu bent. Je realiseert je waar je vandaan komt en ook weer heen gaat. Ze nemen je mee naar een land of streek die je nog niet kende. Of voeren je terug naar een vertrouwde bekende omgeving. Al je zintuigelijke herinneringen komen weer boven.

JandeQuba komt zelf bij de ambachtsmannen en vrouwen in hun atelier of werkplaats en brengt hun producten naar hier in Nederland. Op deze manier wil JandeQuba de ambachten promoten en de afzet en kwaliteit van de producten vergroten.
De ambachtsmensen zijn allen afkomstig uit verschillende streken, verschillende landen in Latijns Amerika. De onderlinge verschillen zijn groot.
De fantasie, het voorstellingsvermogen gevoed door elk een eigen esthetisch gevoel, een eigen wereldbeeld en zelfs een eigen kosmisch beeld die steeds tot uitdrukking komen in de rituelen, muziek en de vele, vele decoraties en symbolen.
Dit scherpt de vaardige handwerkers aan tot scheppers van unieke producten met die steeds weer andere en eigen symbooltaal als blueprint.
JandeQuba wil heel bescheiden iets bijdragen aan de bewustwording en het zelfbeeld van de mensen in Latijns Amerika. Versterking van eigen identiteit door het economisch sterker maken van de ambachtmensen.

JandeQuba als reisbestemming, als inspiratiebron, als geheugensteun bij het levend houden van oude tradities en technieken van handvaardigheid.
Onze Ambacht neemt je mee op reis

Ambacht !!
Wat zeg ik ? Koffie en Ambacht!

http://www.jandequba.nl

Geen opmerkingen :

Een reactie posten