vrijdag 29 november 2013

Collectables Handtassen - J. Miller

Handtassen bevat de geschiedenis van de westerse damestas: vanaf de late Middeleeuwen tot in deze eeuw.
Aan de hand van meer dan 400 afbeeldingen worden tassen uit de verschillende stijlperiodes getoond, geordend op materiaalsoort en voorzien van een korte omschrijving, de afmetingen, datering, herkomst en een indicatie van de waarde.
Van 18e-eeuwse buideltjes, dijzakken, portefeuilles en beugeltassen, 19e-eeuwse reticules en kousenbeurzen, tot aan de grote rijkdom aan modellen uit de 20e eeuw: prachtige voorbeelden uit jugendstil en art deco, avond- en cosmeticatasjes en natuurlijk tassen van beroemde ontwerpers.
Met achterin een handige index en een overzicht van musea.

Recensie(s)
NBD|Biblion recensie:

De Amerikaanse schrijfster van deze gids wil hulp bieden bij de zoektocht naar de stijlvolste handtas. Ruim 400 afbeeldingen in kleur van damestassen uit de periode van eind 19e eeuw tot begin 20e, zijn in vijf hoofdstukken chronologisch ingedeeld in stijlperiodes. Elk hoofdstuk bevat een korte inleiding over ontwikkelingen van de damestas in deze periode. De tassen zijn gegroepeerd vanuit het gebruikte materiaal zoals kralen, textiel, leer, perspex en kunststof. Bij elke afgebeelde tas is een vermelding van herkomst, periode van vervaardiging en de gebruikte materialen. De auteur gebruikt een sterrensysteem waarmee de waarde van elke tas in een prijsklasse wordt aangegeven. Het boekje heeft een register, informatie over tassenmusea en verkoopadressen. De schrijfster richt zich op tassenliefhebbers, verzamelaars, kopers en verkopers.

(Biblion recensie, A.M. Tabak)

http://www.bol.com/nl/p/boeken/collectables-handtassen/1001004002819434/index.html#product_description

Geen opmerkingen :

Een reactie posten