vrijdag 29 november 2013

Tassen met klasse-Enderlen-Debuisson, M. & Laisné, C.

22 modellen om zelf te maken
In dit werk hebben twee talentvolle auteurs hun krachten gebundeld. De uitgewerkte ontwerpen zijn zeer stijlvol. Niet alleen het resultaat is tot in de puntjes verzorgd, maar ook de werkwijze is tot in detail beschreven. De ontwerpen zijn afgestemd op het huidige modebeeld qua vorm en kleur, en afgewerkt met verrassende details. Met onder andere een strandtas, een boodschappentas, een avondtasje en een tas voor de gymles is geen gelegenheid vergeten!
Verwerkt worden onder andere katoen, vilt en linnen, maar ook de wat ongebruikelijke stoffen, met slangenprint, en bont. Een boek voor de creatieve tassenliefhebster.

Recensie(s)
NBD|Biblion recensie:

Tweeëntwintig modellen van verschillende leuke tassen om zelf te maken met bijbehorende patronen en werkbeschrijvingen. Het boek begint met een overzicht van benodigdheden, materialen, verschillende manieren en technieken om een en ander af te werken, tips en handigheidjes en borduur/naaisteken. Hierna volgen de tassen met de stap voor stap werkbeschrijvingen, vergezeld van tekeningen en (detail-)foto's. De patronen staan bij elkaar achterin het boek en dienen vergroot te worden op het kopieerapparaat. De beschreven tassen zijn heel divers van maat, model en stofkeuze. Er zit ook verschillende retro-tassen tussen. Er is geen moeilijkheidsgraad aangegeven. De werkbeschrijvingen zijn duidelijk en ook voor minder geoefende naaisters goed te volgen. Felgekleurde rode omslag met een wat ouderwetse illustratie alsmede drie aantrekkelijke foto's van de te maken tassen.

(NBD|Biblion recensie, W.M. Bruins-Jorna)

http://www.bol.com/nl/p/boeken/tassen-met-klasse/1001004004703712/index.html#product_description

Geen opmerkingen :

Een reactie posten