woensdag 27 november 2013

Management van het onverwachte - Karl Weick & Kathleen Sutcliffe (Boek)

*****
wat je kunt leren van high reliability organizations
Natuurlijk is er niets nieuws onder de zon" toch komen Karl Weick en Kathleen Sutcliffe in Management van het onverwachte daar zo dicht mogelijk bij als menselijk voorstelbaar is. Geen uitgave is actueler (helaas), en er is wellicht geen andere benadering die origineler en doordachter en bruikbaarder en rijker aan informatie is dan wat u vindt tussen de omslagen van dit boek.
- Tom Peters, auteur van Excellente ondernemingen, bij de Amerikaanse editie

De grootste vijand van het creeren van een HRO is een managementstijl die een geloof in autoriteit koppelt aan de overtuiging dat vereenvoudiging de sleutel tot succes is. Die combinatie leidt tot organisaties waarin lastige informatie niet wordt gedeeld, gesprekken over complexe problemen alleen nog in de wandelgangen gevoerd kunnen worden en een constante verplichting om succes te rapporteren tot ongelukken leidt. Juist in deze tijd waarin van bestuurders eenvoudige waarheden worden verwacht en expertise en dubbelzinnigheid niet erg populair zijn, zou de boodschap van dit boek wel eens extra relevant kunnen zijn. De Nederlandse vertaling komt op een goed moment.
- Dr. Huibert de Man, in het voorwoord

http://www.bol.com/nl/p/nederlandse-boeken/management-van-het-onverwachte/1001004011285121/index.html#product_description

Geen opmerkingen :

Een reactie posten