vrijdag 22 november 2013

3 Manieren om je direct goed te voelen (Overig)

 *****
Zit je even in een dipje? Blijf er niet in zitten! Gebruik deze 3 tips om je direct goed te voelen. Je hoeft er niet voor gestudeerd te hebben, je hebt er geen hulpmiddelen voor nodig. Iedereen kan dit. Je zult merken dat je je onmiddellijk beter voelt.

Tip 1: Verander je focus.
Als je je niet goed voelt, komt dat omdat je gedachten zich richten op iets negatiefs. Als ik op de bank ga zitten en bewust ga piekeren over iets negatiefs, voel ik me automatisch slecht. Gegarandeerd! Dat kan ook niet anders: je emoties volgen je gedachten, altijd.

Het zou heel knap zijn als je je goed voelt terwijl je denkt aan iets negatiefs. Ik ken niemand die dat kan. Dus verleg je focus en je verandert je gevoel. Hoe? Richt je aandacht op iets positiefs, het maakt niet uit wat. Bedenk gewoon: “Wat vind ik leuk? Waar krijg ik energie van? Waar houd ik van?” En ga daar vervolgens over fantaseren.

Nog beter is het om het ook daadwerkelijk te doen. Houd je van een goede film of mooie muziek? Zet het op en merk dat je stemming onmiddellijk verandert. Vroeger hield ik wel eens filmmarathons: vijf films achter elkaar. Van de ene film werd je vrolijk, want het was een komedie. Van de andere werd je angstig, want het was een horrorfilm. En door de derde werd je geïnspireerd. Zie je hoe makkelijk het is om je stemming te veranderen?

Tip 2: Keer terug naar het nu.
Nu wordt het tijd om je gedachten zelf los te laten. Want zonder gedachten zou je überhaupt geen dip hebben. Gedachten zijn nooit bezig met dit moment. Je piekert nooit over iets dat er nu – dus echt op dit moment, in deze seconde – gebeurt. Je piekert altijd over iets in de toekomst of uit het verleden.

Dus keer terug in het nu. Want als je uit je hoofd stapt, zijn er geen zorgen. Richt je aandacht op alles, behalve je gedachten. Een snelle manier om in het nu te komen is door je ademhaling te volgen. Je ademhaling is altijd in het nu. Voel hoe je inademt en uitademt. Volg je ademhaling, van je neus tot je buik. Als je dat doet, ben je automatisch uit je gedachten en in het nu.

Tip 3: Wees dankbaar.
Ga vervolgens na waar je dankbaar voor bent. Als ik mezelf die vraag nu stel, dan is het antwoord: “Ik ben dankbaar voor mijn vriendin, vrienden en familie, mijn werk en mijn gezondheid.” Enzovoort. Merk dat je je automatisch beter voelt als je dankbaar bent. Het kan ook niet anders! Alles wat je waardeert creëert een goed gevoel. Alles wat je mist, creëert onvrede.

Deze drie manieren werken altijd. Je kunt ze op elk moment gebruiken om je beter te voelen. We creëren zelf ons gevoel, door wat we denken of waar we ons op concentreren. Dat doe je meestal onbewust. Met deze drie manieren kun je dit vanaf nu zelf sturen.

Als je merkt dat dit een uitdaging voor je is, bestel dan de e-cursus Gelukkig Zijn en Blijven. In deze cursus gaan we dieper in op deze en vele andere manieren om je goed te voelen. Snel, maar vooral ook blijvend. Je ontdekt eenvoudige maar zeer effectieve oefeningen om je goed te voelen. Het leven is kort, dus kies voor geluk.

Word gelukkig in slechts 9 weken!
Gelukkig zijn is het belangrijkste doel in je leven. Wil je meer tevredenheid en blijdschap? Wil je de vreugde weer terug in je leven? Vergroot je geluk met deze online training en voel je weer fantastisch! De training is gebaseerd op bewezen coaching technieken en is makkelijk via je e-mail te volgen. Word weer gelukkig snel en eenvoudig

Op jouw succes,
Frank de Moei – Professional Coach – Capedium
www.newstart.nl Begeleiding in Geluk en Succes
Ontvang het gratis e-boek: ‘Hoe je krijgt wat je werkelijk wilt’ Klik hier

http://www.newstart.nl/blog/3-manieren-om-je-direct-goed-te-voelen/
›  Meer...

Geen opmerkingen :

Een reactie posten