vrijdag 22 november 20137 maal besparen op vaste lasten (Overig)

 *****
Je kunt nu eenmaal niet om je vast lasten heen. Maar er zijn wel mogelijkheden om deze lasten net wat goedkoper te maken. Wil je weten hoe? Lees dan direct verder!

Tip 1: Besparen op internet & televisie
Maak voor jezelf de afweging of je dat dure internetabonnement, met die hoge download snelheid wel echt nodig hebt. Vaak is de goedkoopste internetaansluiting van 4 GB meer dan voldoende, om gemakkelijk te kunnen surfen, e-mailen, chatten en skypen. Het verschil tussen een goedkoop en duur internetabonnement kan soms wel oplopen tot 400 euro per jaar. Bekijk bovendien welk televisieabonnement je echt nodig hebt.

Bekijk je vaak genoeg die extra zender, om een duur abonnement af te sluiten? Soms kan het zelfs wel zijn dat losse abonnementen goedkoper zijn, dan all-in-pakketten (bellen, internet en TV). Zorg dan ook altijd dat je deze abonnementen goed vergelijkt.

Tip 2: Bespaar op abonnementen
Net zoals bij tip 1 moet je goed overwegen of je die dure abonnementen echt nodig hebt. Kun je bijvoorbeeld niet een krant delen met je buurman? Woon je in de buurt van een station? Dan kun je overwegen om een gratis krant mee te pakken. Als je veel tijdschriften leest, dan kun je overwegen om in de bibliotheek een dagje de leesmap in te duiken. En als het vakliteratuur is, dan kun je het laten betalen door je baas. Dit is namelijk belastingaftrekbaar.

Tip 3: Bespaar op je rijgedrag
In dit artikel hebben we al enkele tips genoemd, waarmee je kunt besparen op brandstof. Samengevat hieronder enkele tips, waarmee je kunt besparen op brandstof:

Controleer regelmatig de bandenspanning
Vermijd het rijden met open ramen
Neem zo min mogelijk bagage mee
Schakel eerder door
En neem af en toe de fiets
Tip 4: Besparen op mobiele telefonie
Bel je niet zo vaak? Dan kun je prima overwegen om over te stappen op SIM only. Je betaalt in dit geval alleen voor de simkaart (je kunt dus geen nieuw toestel uitzoeken), maar scheelt je wel 7 cent per minuut. Wil je wel een nieuw toestel, kies dan voor een eenjarig contract.

Je kunt bovendien besparen op je bundel. Kies liever voor een abonnement met iets teveel minuten en MB’s, dan te weinig. Als je buiten je bundel belt, dan kost je dit namelijk veel meer. Overweeg ook of je niet vaker kunt emailen en Whats-appen, in plaats van bellen en sms-en. Veel databundels zijn goedkoper, dan belminuten.

Tip 5: Besparen op witgoed
Sinds 2011 zijn er nieuwe energielabels geïntroduceerd. Waar een A-label eerst het hoogst haalbare was, zijn er nu ook de A+, de A++ en de A+++ labels. Dit betekent dat een A-label niet meer voldoende is. Met een zuinigere koelkast bespaar je toch al snel € 50 per jaar. Overweeg bovendien of je geen kleinere koelkast kunt nemen, dit kost ook minder energie.

Tip 6: Bespaar op je verzekering
Er zijn verschillende manieren om te besparen op je verzekering. Kijk of de premie van een autoverzekering nergens goedkoper is. Vergelijken bespaart soms echt geld. Kijk in dit geval op enkele vergelijkingssites, maar bereken ook altijd zelf je premie. Overweeg ook of je auto genoeg geld waard is om het meer dan WA te verzekeren.

Ook op je zorgverzekering kun je besparen. Het eigen risico in 2012 was al € 230. Dit betekent dat veel kosten voor eigen rekening zijn, buiten het basispakket. De vooruitzichten zijn ook niet positief, aangezien de berichten zijn dat het eigen risico alleen maar zal toenemen. Overweeg ook wat je allemaal wilt verzekeren. Een tandartsverzekering hoeft namelijk niet altijd voordeliger te zijn, aangezien de kosten van een verzekering soms net zo hoog zijn als de kosten van een tandarts zelf. Wees dan ook kritisch op alle aanvullende verzekeringen.

Heb je een levensverzekering gekoppeld aan een hypotheek? Als je een tweeverdiener bent, kan de achterblijvende partner de woning mogelijk niet helemaal financieren, maar wel een aanzienlijk deel. Dit betekent dat je je ook niet voor de volledige 100% hoeft te dekken.

Tip 7: Bespaar op kleding
Besparen op kleding is heel eenvoudig. Zoek bijvoorbeeld op internet naar outlet winkels, sale en andere uitverkopen. Bij sommige winkels kun je extra voordelig shoppen met kortingscodes. Een kleine tip is het zoeken naar een kortingscode, vlak voordat je besluit iets te kopen.

Tweedehands kleding is ook helemaal hip. Ruil met vriend(-in)en of speur op Marktplaats. Vaak zie je op internet nog steeds leuke kleren, maar dan veel goedkoper. Bekijk ook kritisch je eigen kleding. Met alles wat er hangt in je kledingkast kun je vast combineren, waardoor je met een vest of leuke jas helemaal niet veel meer nodig hebt. Zo kun je besparen op vaste lasten.

http://bespaar-tips.com/besparen-vaste-lasten/
 

Geen opmerkingen :

Een reactie posten