vrijdag 22 november 2013

Besparen op energie (Overig)

 *****
Besparen in eigen hand houden? Bepaal zelf wat u jaarlijks kunt besparen op je energieverbruik. Met een paar kleine aanpassingen kun je toch al snel enkele honderden euro’s per jaar besparen. Bekijk direct onze bespaartips!

Een groot deel van je energieverbruik bestaat vooral uit het opwarmen van je woning. Zodra je dit kunt beperken, dan bespaar je al snel veel geld. Hieronder hebben wij wat tips uitgewerkt, die jou helpen te besparen op energie.

Zorg dat je huis goed is geïsoleerd
Deze tip zal je vast vaker voorbij hebben zien komen. Maar dit maakt de tip niet minder waar. Met een paar goede investeringen, heb je het geld binnen een aantal jaar terug. De hoge kostenpost is echter ook gelijk het nadeel van een goede installatie, omdat deze investering pas na een aantal jaar zichzelf terugverdiend (3-5 jaar). Een reden om dit niet te doen? Nee, veel investeringen bedragen namelijk € 3500. Dit is natuurlijk vrij hoog, maar dit is een investering die zich terugbetaalt, aangezien je al snel honderden euro’s per jaar kunt besparen. Bovendien worden de normen steeds strenger en je maakt je huis aantrekkelijker voor een mogelijke verkoop. Qua isolatie kun je denken aan;

Spouwmuurisolatie (muren vullen met isolatie)
Vloerisolatie
Andere minder dure investeringen zijn het vervangen van je oude Cv-ketel en slim omgaan met je verwarming;

Niet stoken in ongebruikte ruimtes
Verwarming 1-2 graden verlagen, een uur voordat je gaat slapen
Tussendeuren dichthouden
Nachttemperatuur instellen tussen de 13 en 15 graden
Bespaar op je elektriciteitsverbruik
De zomer en het EK komen er aan. Veel mensen hebben dan ook een tweede koelkast of zwembad in de tuin. Het is verstandig deze machines alleen op die tijdstippen aan te zetten. Dit kan je zo 50-60 euro per jaar besparen op energie. En is je wasmachine ouder dan 15 jaar? Vervang je oude koelkast door een zuinige koelkast. Dit scheelt je dan ook weer 50 euro per jaar.

Bovendien kun je eenvoudig besparen op de verlichting. Kies voor LED- en spaarlampen. Uiteindelijk is dat per saldo voordelig en de ontwikkelingen zijn inmiddels zo ver, dat deze lampen ook de warmte hebben van gloeilampen.

Tot slot kun je ook besparen op het energieverbruik. Was bijvoorbeeld eens een keer minder je handen (bacteriën zijn zelfs goed voor je!), of kies voor een energiezuinige douchekop. Dit is ook beter voor het milieu. Hiermee kun je al snel besparen op energie.

http://bespaar-tips.com/besparen-op-energie/
 

Geen opmerkingen :

Een reactie posten