zaterdag 23 november 2013

Bespaar Tijd met Minder Spullen (Overig)

 *****
Gezellige porseleinen poesjes op de schouw, veel frutselstjes in je vensterbank en natuurlijk die fantastische verzameling witte vaasjes van de rommelmarkt. Allemaal erg leuk die accessoires, maar het maakt je huishouden alleen maar tijdrovender.

Ieder ‘spulletje’ kost je wekelijks tijd

Bedenk voordat je nieuwe spulletjes in huis haalt dat het je tijd en energie gaat kosten. Ieder vaasje, lampje, beeldje, plantje of frutseltje moet eens in de zoveel tijd worden schoongemaakt. Het moet afgenomen worden, je moet het opzij halen om de kast eronder af te nemen.

Je moet van alles uit de vensterbank halen als je je ramen wilt zemen. Bovendien moeten veel frutsels eens in de zoveel tijd even in een sopje allesreiniger. Daar komt nog bij dat er mensen zijn die beweren dat alles wat je in je leven haalt energie ‘vreet’. Dus elk potje, pannetje, dekseltje of vaasje kost je op een onbewust niveau ‘energie’.

Denk ‘simplicity’ en maak je huishouden makkelijker

Het is heel simpel: hoe minder je hebt, des te minder je hoeft schoon te maken. Denk dus na voordat je nieuwe accessoires koopt. Probeer zoveel mogelijk gezelligheid te bereiken met zo min mogelijk spullen.

Dat wil niet zeggen dat je in een steriel ‘zen’ huis moet leven. Het houdt gewoon in dat je beseft dat alles wat je in huis haalt je regelmatig tijd gaat kosten. Het is aan jou om te bepalen hoeveel tijd je wilt besteden aan je spulletjes!

http://www.stofzuigerzen.nl/huishouden/bespaar-tijd-met-minder-spullen.html
›  Meer...

Geen opmerkingen :

Een reactie posten