zaterdag 23 november 2013

Een Opgeruimde Koelkast: 7 Tips! (Overig)

 *****
Heb je er ook zo’n hekel aan als het in je koelkast een grote bende is? Nou, ik wel. Met deze 7 tips zorg je ervoor dat je koelkast vanaf nu altijd lekker opgeruimd is en blijft!

1. Alle potjes verzamelen

Zet alle potten (mayonaise, pesto, etc.) op een dienblad bij elkaar. Je trekt het dienblad zo uit de koelkast en je vindt direct wat je nodig hebt. Nog een ander voordeel: geen irritante kringen meer op je glazen plaat.

2. Afdekken die hap(jes)

Heb je nog een wat vlees of vis in de koelkast staan? Zorg dan dat je dit even goed afdekt met vershoudfolie, dit voorkomt uitdrogen.

3. Ruimte besparen in je koelkast

Wij hebben thuis alleen een tafelmodel koelkast en weten als geen ander hoe je nuttig met je koele ruimte om moet gaan. We kijken goed of de boodschappen die we gehaald hebben echt in de koelkast hoeven. Aardappelen, wortels, tomaten en veel fruit (voornamelijk tropisch fruit) kun je gerust buiten de koelkast bewaren. Bij aardappelen en wortels adviseren we wel om dit op een donkere en koele plek te houden. Zo kun je lekker wat ruimte besparen in je koelkast.

4. Weg met het eierrek

Zet je ook je eieren in de koelkast? Houd ze dan gewoon in het doosje en niet in het eierrekje. Op deze manier zijn je eieren goed beschermd en drogen ze niet uit. Eierschalen zijn poreus en neemt hierdoor snel andere geuren over, zoals knoflook en vis. Bah, niet zo smakelijk om 's ochtends een gekookt eitje te eten met een overheersende garnalenflavour.

5. Stapel-je-dekje

Schaf een paar vershouddozen aan die je op elkaar kunt stapelen. Op deze manier past er meer in de koelkast.

6. Doe wat je met je kliekjes

Kook je vaak nog wel eens te veel en houd je regelmatig kliekjes over? Zet ze voortaan in de koelkast op een zichtbare plek, zodat je het niet vergeet. Lees ook ons artikel om je keuken leftovers een nieuw leven in te blazen.

7. Degradeer groente naar de onderste lade.

Het is misschien een beetje een sneue plek, maar er is geen betere manier om je groenten te vertroetelen door ze in de onderste lades van je koelkast te bewaren. Hier is de luchtvochtigheid het hoogst en dus een ideale plek om je groenten lekker vers te houden.

http://www.stofzuigerzen.nl/opruimen/een-opgeruimde-koelkast-7-tips.html
 

Geen opmerkingen :

Een reactie posten