zaterdag 23 november 2013

Is je Deurbel je grootste vijand? Wij hebben Razendsnelle Opruimtips (Overig)

*****
Je kent het wel: het is zondagmorgen en je drinkt rustig je cappuccino op. Je bedenkt wat je vandaag gaat doen. “Even bezig in de tuin, wat administratie en ja, ik moet echt even opruimen.” TRING! De deurbel gaat! Je rustige ochtend wordt verstoord door onaangekondigde visite. Met onze vijf tips schiet je niet in de stress, maar kan jij in slechts een paar minuten je huis opruimen.

Echt goed opruimen lukt niet in een paar minuten, daar heb je langer de tijd voor nodig. Daarom moet je ervoor zorgen dat je huiskamer optisch opgeruimd lijkt.

1. Een fris huis is het halve werk

Het is belangrijk dat je huis fris en schoon oogt. Voor schoonmaken heb je geen tijd, maar je huis even door luchten scheelt al een heel stuk. Doe de gordijnen helemaal open, zet de ramen open en spray zo nodig met wat luchtverfrisser in de hoekjes van je kamer. Het is niet de bedoeling dat je huis ruikt als een parfumerie, maar een licht frisse geur doet wonderen.

2. Verzamel al het papierwerk

Wanneer je huis weer fris ruikt, ruim je alle losse papieren op. Leg alle kranten, tijdschriften, brieven en overige papieren op een stapel. Zet bijvoorbeeld een mandje in de huiskamer waar alle losse papieren komen te liggen. Als jij of een ander gezinslid iets zoekt, weet iedereen dat het mandje de vaste plek voor papieren is. Een keer in de zoveel tijd kun je dit mandje uitzoeken en bepalen wat weg kan en wat opgeruimd moet worden.

3. Verberg de vieze vaat

Vervolgens ruim je de afwas op. Verzamel lege kopjes, schoteltjes en kommen en zet ze in de vaatwasser. Als je geen afwasmachine hebt, kun je het vuile servies in een teiltje doen en deze in een keukenkastje zetten. Niets is zo vies als een aangekoekte vaat op het aanrecht!

4. Ruim losse dingen op

In ieder huis liggen losse frutsels en spullen die geen vaste plek hebben. Dingen zoals pennen, een vijl, lucifers, een kladblokje en DVD’s zijn klein en dus gemakkelijk op te ruimen. Zorg dat deze zo min mogelijk te zien zijn. Maak bijvoorbeeld een kastje vrij waar je al deze ‘overige’ dingen in op kan bergen. Zo zijn ze voor iedereen vindbaar, maar zijn ze uit het zicht.

5. Maak het gezellig

Een gezellig huis oogt opgeruimd! Verse bloemen, brandende kaarsjes en sfeervol licht geven een ruimte een opgeruimde uitstraling. Ook een net opgemaakte bank ziet er gezellig uit en een muziekje doet wonderen! Kies een rustig deuntje, zoals jazz muziek, en je verwilderde huis is omgetoverd in een gezellige woonkamer.

En onthoud: een huis is er om in te leven! Ieder huishouden kent zijn troepjes. Jij vindt je huis misschien wat rommelig, maar waarschijnlijk ziet je visite het niet eens!

Dit zijn snelle opruimtips om je huis vooral optisch opgeruimder te laten lijken, maar geen vervanging voor de wekelijkse schoonmaakbeurt. Helaas!

http://www.stofzuigerzen.nl/opruimen/is-je-deurbel-je-grootste-vijand-wij-hebben-razendsnelle-opruimtips.html
›  Meer...

Geen opmerkingen :

Een reactie posten