zaterdag 23 november 2013

Leer je Kind met Geld Omgaan: Gouden Tips! (Overig)

 *****
Krijgen je kinderen wekelijks wat zakgeld of zijn ze al wat ouder dat ze een bijbaantje hebben? Wat doen ze met dit geld? Vaak zullen ze het diezelfde periode nog uitgeven aan allerlei soorten dingen als snoepgoed, uitgaan en kleding. Zonde wat ons betreft! Hieronder hebben we een spaarmethode bedacht die je kinderen beter met geld leren omgaan en dus ook leren om te sparen voor de lange en korte termijn.

De methode is redelijk makkelijk. Laat je kind al het geld dat hij of zij krijgt (via dat bijbaantje of zakgeld) verdelen over 4 spaarpotten. Deze spaarpotten hebben allemaal een doel en zijn onderverdeeld in de volgende categorieën en namen:
•30% Vrij Uitgeven. Dit bedrag kan je kind besteden aan wat hij of zij wil. Een zak snoep (of snoeptomaatjes), een nieuw t-shirt of andere uitgave waar niet direct voor gespaard hoeft te worden.
•30% Korte Termijn Sparen. Dit potje kan gebruikt worden om bijvoorbeeld te sparen voor verjaardagen van hun vriendjes en vriendinnetjes. of iets anders waar (kort) voor gespaard moet worden? Daar is dit potje enorm handig voor. Iedere 30% van zijn of haar zakgeld of loon wordt in dit het ‘korte-termijn-spaarpotje’ gestopt.
•30% Lange Termijn Sparen. Dit spaargeld is bedoeld voor zaken die pas op de langere termijn nodig zijn, zoals een vakantie of eerste auto. Het is dan ook logisch dat hier langer voor gespaard moet worden en dit bedrag niet zomaar bij elkaar is gespaard.
•10% Goede Doelen. Dit bedrag is bedoeld voor een goed doel die je kind zelf belangrijk vindt. Hij of zij leert hiermee om andere mensen (of de natuur) te helpen door een klein deel weg te geven.

Naast de gewoonte om te leren sparen, zal je kind ook intensief bezig zijn met rekenen door de bedragen te verdelen over de spaarpotten.

http://www.stofzuigerzen.nl/geld/leer-je-kind-met-geld-omgaan-gouden-tips.html


 

Geen opmerkingen :

Een reactie posten