vrijdag 22 november 2013

Vervoerbespaartips


Vervoer

18.
Het is een inkoppertje om te zeggen: “Neem eens wat vaker de fiets in plaats van de auto.” Maar of hij nou wel of geen baard heeft, je kunt hiermee wel bezuinigen! En het is bovendien ook nog een stuk gezonder. En voor de smoes: "Het regent altijd", zijn heel hippe regenpakken te koop!

19.
Carpoolen! Met collega of buurman/vrouw. Je kunt het ook afwisselen dat de ene week jij rijdt en de andere week de ander. Scheelt zomaar 50% reisgeld! En het is bovendien ook nog gezelliger.

20.
Zoek eens een goedkope(re) pomp in je buurt. Dit kan je al snel 0,05 euro per liter besparen. Makkelijk verdiend, toch?

21.
Zorg ervoor dat je banden op spanning zijn (controleer het liefst iedere maand) en schakel zo snel mogelijk over naar een hogere versnelling. Gebruik de airco zo min mogelijk. Wanneer je op deze manier 1 procent zuiniger rijdt, kan je dit gemiddeld per jaar 18 euro opleveren. Alle kleine beetjes vormen vanzelf weer een grote!

22.
Let op een goede bandenspanning. Een te lage bandenspanning zorgt voor 5% extra brandstofverbruik!

23.
Rij een beetje langzamer. Bij een snelheid boven de 100 km per uur, is de snelheid de bepalende factor voor het brandstofverbruik. Door de snelheid heb je meer last van lucht-weerstand wat ten nadele is voor je verbruik. 

Geen opmerkingen :

Een reactie posten