donderdag 28 november 2013

500 taarten & cakes - Susannah Blake (Boek)

heerlijke recepten voor feestelijke gelegenheden
In dit boek staan recepten voor 500 heerlijke taarten en cakes, perfect voor uiteenlopende feestelijke gelegenheden, zoals verjaardagstaarten, kersttaarten en bruidstaarten.

In de inleiding is informatie opgenomen over de voorbereidingen en over het bakken zelf, inclusief een toelichting op het benodigde keukengerei en de ingredienten. Ook het decoreren en verder versieren van taarten komen aan bod.

Laat u inspireren door taarten uit verschillende landen, zoals de Oostenrijkse sachertaart, de Franse tarte tatin en de Amerikaanse Boston cream pie.

Ieder hoofdstuk heeft een ander thema en er staan zo veel nieuwe recepten in dit boek, dat u vast een taart of cake zult vinden die perfect past bij uw feest.

Recensie(s)
NBD|Biblion recensie
Vierkant boek met vijfhonderd recepten voor het maken van taarten en cakes. Na een inleiding met informatie over keuekgerei, ingredienten, baktechnieken en het decoreren van taarten, zijn de recepten verdeeld in zeven hoofdstukken. Er zijn taarten en cakes voor beginners, klassiekers, lekker bij de koffie, cheesecakes, taarten met klasse, voor speciale gelegenheden en voor speciale dieten. Na enkele recepten (alle voorzien van een kleurenfoto) worden vier tot vijf varianten gegeven op gekleurde pagina's. Na een opmerking waarin vaak een tip is opgenomen volgt een ingredientenlijst, daarna stapsgewijs de handelingen om het recept uit te voeren; de meeste recepten zijn voor acht personen. De recepten zijn traditioneel opgebouwd en er is gebruik gemaakt van makkelijk verkrijgbare ingredienten. Lastig is dat de maten letterlijk vertaald zijn (b.v. 225 g. Griekse yoghurt). Gedrukt in een kleine, schreefloze letter. Achterin een register in een superkleine letter.

(NBD|Biblion recensie, Mede naar gegevens van A. Bakelaar)

http://www.bol.com/nl/p/nederlandse-boeken/500-taarten-cakes/1001004006761291/index.html#product_description

Geen opmerkingen :

Een reactie posten