vrijdag 29 november 2013

Aan de slag met de huishoudcoach - E. Jacobs

De nieuwe stijl opruimen, administreren, agenderen en poetsen

Ben je zonder opruimtalent ter wereld gekomen? Of is je huis(houden) versloft en verstoft? En wil je graag opgeruimd leven, maar heb je geen idee wáár je moet beginnen en hoe je snel resultaat boekt? Geen nood, DE HUISHOUDCOACH® weet raad!

De werkmethoden in dit boek zijn de meest eenvoudige en meest haalbare, geïnspireerd door ervaringen van verwoede verzamelaars, slordige sloddervossen en chronische chaoten. Het beschrijft de vier basismethoden voor succesvol opruimen, administreren, agenderen en poetsen. Met haalbare weekopdrachten kan iedereen er direct mee aan de slag.

De HuishoudCoach® vertelt niet alleen hoe het moet, maar ook hoe je het doet! Waar moet je in vredesnaam beginnen en hoe ga je vanaf daar verder? Via 4 x 12 weekopdrachten kan de lezer meteen aan de slag met opruimen, administreren, agenderen en schoonmaken.

Niet in één keer alles veranderen! Dit boek helpt om gaandeweg nieuwe gewoonten in de dagelijkse gang van zaken in te slijten. Zo leert de sloddervos of chaoot opruim- en poetsklussen in het huis op de automatische piloot te doen.

Bij De HuishoudCoach® ligt de lat lekker laag! Ze heeft namelijk niet tot doel de lezer naar een perfect ingerichte woning te coachen. Dit boek beoogt vooral een praktische handleiding zijn om een stoffig, rommelig en overvol huis om te vormen tot een comfortabel, fris en gastvrij thuis.

Over de auteur
Els Jacobs startte in 2006 haar bedrijf De HuishoudCoach®. Ze adviseert mensen bij het op orde brengen van hun huis(houden), onder andere via een 'vliegende start' aan huis, e-mail coaching, opruimcursussen, workshops en lezingen.Recensie(s)
NBD|Biblion recensie:Een handleiding bij het wegwerken van allerlei zichtbare en onzichtbare achterstanden ten aanzien van opruimen, administreren, agenderen en schoonmaken thuis. De specifiek gehanteerde aanpak hierbij bestaat uit vier basismethoden: principes en vuistregels hiervoor: opruimen (overdenken, opschonen, ordenen, onderhouden); administreren (een plek creeren, methode hanteren, belang ondersteunen, tijd vrijmaken) taken (afstoten, bijstellen, concretiseren of doen); poetsen (volgens de 'kruismethode'). Een en ander is gedetailleerd beschreven en op een eenvoudige, haalbare en praktijkgerichte, doelmatige, bovendien ook 'eigentijdse' manier uitgewerkt. Mogelijke valkuilen en tegenslagen tijdens deze geadviseerde aanpak worden op reele wijze zinvol belicht, teneinde het proces naar het eigen maken van deze nieuwe methode te stimuleren en het in actie komen te bevorderen, waarbij uiteraard vooruitgang wordt beoogd. Dit voor wat betreft het weer op de rails krijgen van de huishouding c.q. het niet opnieuw in chaos vervallen. Op sympathieke en herkenbare wijze wordt de lezer aldus gemotiveerd. Behalve de interessante manier van coaching, zijn allerlei situatieschetsen en voorbeelden van 'vallen en opstaan' hierbij ondersteunend. Handzame uitgave met tabbladen, gebonden in band met spiraalrug.

(NBD|Biblion recensie, D.M. van Helden-Pol)

http://www.bol.com/nl/p/boeken/aan-de-slag-met-de-huishoudcoach/1001004006200447/index.html#product_description

Geen opmerkingen :

Een reactie posten