donderdag 28 november 2013

Amsterdam voor vijf duiten per dag - Maarten Hell & Emma Los (Boek)Reis door de tijd naar het einde van de zeventiende eeuw en vergaap je aan magnifieke stadspaleizen langs door bomen omzoomde grachten. Verbaas je over de levendigheid in het oude stadshart, het geschreeuw van marktkooplieden en het merkwaardige aroma van stinkend grachtenwater en exotische kruiden. Amsterdam is op het hoogtepunt van zijn macht, en de welvaart trekt mensen aan als een magneet.

Word een van die toeristen en stel je programma samen. Ga naar de Volewijck, waar de lijken van de terdoodveroordeelden worden opgehangen, of bekijk een stuk van Vondel in de stadsschouwburg. Logeer in het Oudezijds Herenlogement als je veel geld te verteren hebt, of, als je alles vergokt hebt, in de Baaierd, een gratis nachtopvang. Bezoek de menagerie van Blaauw Jan, een herberg annex tuin waar voor vier stuivers allerlei exotische dieren te bewonderen
zijn.

Reis naar Amsterdam per trekschuit of per koets, zorg dat je het juiste geld bij je hebt, en dompel je onder in de stad waar het gebeurt!

Het boek is geïllustreerd met prachtige platen en kaarten in kleur uit onder andere de Bijzondere Collecties van de Universiteit van Amsterdam, waar vanaf 7 juni een tentoonstelling over dit onderwerp te zien is: Toerist in de Gouden Eeuw. Amsterdam voor vijf duiten per dag.

http://www.bol.com/nl/p/nederlandse-boeken/amsterdam-voor-vijf-duiten-per-dag/1001004010970842/index.html

Geen opmerkingen :

Een reactie posten