dinsdag 26 november 2013

Bewust-er zijn met hooggevoeligheid - Antoine van Staveren (Boek)

*****
Hoe weet ik of ik hooggevoelig ben? Als ik hooggevoelig ben, hoe ga ik dan om met de lasten van het hooggevoelig zijn? Hoe word ik niet standaard 'leeggezogen' door mijn omgeving? Hoe houd ik me staande in de dagelijkse hectiek? Hoe leer ik om 'bij mezelf te blijven' gedurende de dag? Kan ik ervoor zorgen dat mijn gedachten reduceren? Hoe verblijf ik in het hier-en-nu?

Wellicht zijn dit enkele herkenbare vragen voor je. Dit boek bevat een overzicht van de belangrijkste en herkenbaarste aspecten van hooggevoeligheid in het algemeen en richt zich met name op het gewone dagelijkse leven. Het boek laat je op een geheel andere wijze naar jezelf kijken en daarmee tegelijkertijd naar de omgang met de lasten van de hooggevoelige kenmerken: de sentimenten. Duizenden sessies met hoog sensitieve personen droegen bij aan de basis van dit boek en er zijn talloze interessante invloeden uit de boeddhistische psychologie en de Advaita te herkennen. Een uitgebreide en effectief gebleken hsp-3-in-1-test geeft je een overzicht van je huidige situatie.

Luchtige verhalen, praktische metaforen en vergelijkingen helpen je om inzichten tot stand te brengen teneinde je lasten te reduceren. Dit boek geeft niet alleen informatie maar geeft je diverse handvaten en tools welke essentieel zijn voor vrijwel iedere hsp. Het bewust-er-zijn als basis is het licht voor jezelf.

Recensie(s)

De auteur die al jaren werkt met hoog sensitieve personen (HSP's) wil deze mensen bewust laten worden van hun gedachten, ervaringen en emoties zodat ze beter opgewassen zijn tegen alle zintuiglijke en emotionele indrukken in hun omgeving. Uitgebreid gaat de auteur in op wat hooggevoeligheid is, hoe je erachter kunt komen in welke mate je een HSP bent en hoe je hiermee om kunt gaan. Zijn richtlijnen zijn grotendeels gebaseerd op de boeddhistische levensfilosie waar begrippen als 'je bent je gedachte of emotie niet' en 'leven in het hier en nu' naar voren komen. Deze ideeen zijn niet onbekend, maar de duidelijke vragentest die bijvoorbeeld het verschil laat zien tussen hooggevoelig en hoogsentimenteel, de speelse, toegankelijke stijl met een enkele aanvullende tekening maken het boek interessant. Voor lezers die kennis willen maken met het verschijnsel hooggevoeligheid, willen weten of ze zelf een HSP zijn en hoe ze zich in het dagelijks leven kunnen opstellen.

S. Roest-Mouissie

http://www.bol.com/nl/p/nederlandse-boeken/bewust-er-zijn-met-hooggevoeligheid/1001004011692228/index.html#product_description

Geen opmerkingen :

Een reactie posten