donderdag 28 november 2013

Dat koop je bij de Turk - Marianne Meijerink

wegwijs in de nieuwe buurtsuper

Niets zo Nederlands als een Turkse supermarkt!
Waar vind je granaatappels, dadels, lamsgehakt en de heerlijkste verse yoghurt? Bij de Turk. De waren staan er tot bijna aan het plafond opgetast: van olijven in potten, blikken en zakken tot gedroogde peulvruchten en specerijen, met daartussen vaak nog een vitrine met vlees en een koelvak vol zuivel. Bij 'de Turk' - die overigens even goed een Marokkaan, Libanees, Irakees of Iraniër kan zijn - draait het om vers.

Dit boek wijst de weg in de nieuwe buurtsuper. Het neemt je mee de winkel in, laat zien wat er te koop is en wat je daarmee kunt doen. Bij de nieuwe buurtsuper vind je verrassingen - courgetttebloemen, bulgur en enorme bossen verse munt - maar ook vergeten groenten als aardperen, verse kapucijners of kardoen.

Dat koop je bij de Turk vertelt over de herkomst van zo'n 150 producten uit de nieuwe buurtsuper en staat boordevol recepten en bereidingstips.

Unieke, overzichtelijke gids voor de Turkse supermarkt>
Met beschrijvingen van 150 producten.
Ruim 90 mediterrane recepten.

Recensie(s)
NBD|Biblion recensie
Dit boekje wil een wegwijs zijn in de Turkse buurtsuper zodat mensen een duidelijk beeld krijgen van het daar verkrijgbare assortiment aan producten, hun oorsprong, teelt, bewerkingen e.d. en vervolgens van hun toepassingsmogelijkheden in recepten. Ter inleiding wordt uitvoerig stilgestaan bij kenmerken van de Turkse eetcultuur, voedselproductie en vervolgens de speciale bedrijfsvoering van Turkse winkeliers in Nederland. Verder een uitvoerige introductie van authentieke voedingsmiddelen. Bij de meeste producten wordt verwezen naar gerechten in het receptengedeelte waarin dat product een belangrijke plaats inneemt. De meeste ingredienten zijn verkrijgbaar bij een goedgesorteerde Turkse winkel. De receptuur bevat diverse 'klassiekers' uit alle windstreken. Toch beoogt dit boekje niet 'Turks' te willen leren koken! Het wil vooral laten zien hoe leuk, lekker en inspirerend het is om te kopen bij de Turk en bewijst terloops tot welke, simpel haalbare, maar verrukkelijke, resultaten dit voor iedereen kan leiden. Met verklarende woordenlijst, productenregister en bronnen. Bevat veel kleine kleurenfoto's. Kleine compacte druk.

(NBD|Biblion recensie, D.M. van Helden-Pol)


http://www.bol.com/nl/p/nederlandse-boeken/dat-koop-je-bij-de-turk/1001004008504114/index.html#product_description

Geen opmerkingen :

Een reactie posten