donderdag 28 november 2013

De Stille stem van God - Bill Hybels

horen en doen wat Hij je zegt
God verlangt ernaar met ons te communiceren. Communicatie en relatie horen zo bij het wezen van God, dat we niet kunnen volhouden dat Hij ooit is opgehouden met spreken. Door woorden schiep Hij de hemel en de aarde, en genas Jezus de zieken die tot Hem kwamen. Met woorden verkondigde Hij mensen vrijheid en vergeving. En door woorden verspreidden de apostelen zijn boodschap over deze aarde. Vanuit zijn liefde verlangt Hij naar relatie met ons, en naar een goed gesprek. Hij spreekt op verschillende wijzen. Door de Bijbel. Via onze gedachten en ons geweten. Door omstandigheden en bij monde van anderen. Maar ook heel direct en persoonlijk, met stille stem.

In dit boek vertelt de schrijver over zijn eigen ervaringen met die influisteringen van God. Ook neemt hij ons mee door de Bijbel, om ons te laten zien dat God altijd gesproken heeft en hoe Hij spreekt. Bill Hybels leert ons hoe we de stem van God kunnen herkennen, hoe wij kunnen bepalen of wat wij horen werkelijk een woord van God is, en hoe we met vrijmoedigheid gehoor kunnen geven aan de stille influisteringen van onze hemelse Vader. De stille stem van God is een krachtig boek voor iedereen die verlangt naar een intiemere omgang met God, en wil groeien in gehoorzaamheid en toewijding.

Recensie(s)
NBD|Biblion recensie
De auteur, oprichter en senior-pastor van de Willow Creek Community Church, was twaalf jaar toen hij voor het eerst de stem van God hoorde die hem vertelde wat er in zijn leven zou gebeuren. Bijna vijftig jaar later schrijft hij dit boek, waarin hij vertelt van die 'onhoorbare fluisteringen van God' in zijn eigen leven en dat van vele anderen. Die stem van God, 'kleine waarschuwingslampjes in het geweten', gaven een richting aan die veelal een drastische verandering betekende, maar altijd de moeite waard bleek om te volgen, hoe moeilijk soms de weg was. De persoonlijke relatie met God en Jezus Christus was en is een verrijkende ervaring, zo getuigt hij, voor ieder mens. Voorwaarde is dat je dagelijks de Bijbel leest, open staat voor God die 'nabij is' en je oren en je hart open houdt voor wat God je wil vertellen. Een aangrijpend, diep doordacht boek, dat een begaanbare weg wijst.

(NBD|Biblion recensie, Ds. Jenno Sijtsma)

http://www.bol.com/nl/p/nederlandse-boeken/de-stille-stem-van-god/1001004010924051/index.html#product_description

Geen opmerkingen :

Een reactie posten