donderdag 28 november 2013

Denk groot, doe sterk - Alex Harris & Brett Harris (Boek)

tienerrebelutie tegen lage verwachtingen.
Dit boek vraagt om een 'rebelutie' van tieners! Een hartgrondig verzet tegen de lage verwachtingen die de maatschappij én de kerk vaak van tieners heeft!

'De meeste volwassenen gaan ervan uit dat jij de boodschap van ons boek niet zult begrijpen. En zelfs als je het begrijpt, verwachten ze niet dat het je kan schelen. En zelfs als het je iets kan schelen, dan verwachten ze niet dat je er ook maar iets mee zult doen. En zelfs al zou je er iets mee doen, dan verwachten ze niet dat het stand zal houden. Wij wel.'

Zo begint Denk groot, doe sterk, een verhaal geschreven door tieners en voor tieners. De tweeling Alex en Brett Harris daagt tieners uit om grenzen te verleggen en het verschil te maken in kerk en samenleving! De drie pilaren van hun rebelutie: karakter, competentie en samenwerking. Een rebelutionair boek, óók voor ouders en tienerleiders.

Recensie(s)
NBD|Biblion recensie
Deze tweeling uit Oregon schreef dit boek toen ze achttien jaar waren. Als christenjongeren zijn ze ervan overtuigd dat tieners veel meer kunnen dan ze veelal doen en niet beseffen dat hun tienerjaren beslissend kunnen zijn voor hun hele verdere leven. Ze begonnen met een 'blog rebelute', dat verzet tegen lage verwachtingen verkondigde. Later werd het een website, therebelution.com/blog, waarop tienduizenden jongeren reageerden. Een rebelutionair is een christentiener die voor zijn geloof uitkomt, zijn eigen angst overwint, meer durft te doen dan gevraagd wordt, met anderen grote of moeilijke dingen aanpakt ook als je niet direct resultaat ziet enzovoort. Het boek geeft tientallen voorbeelden van jongeren die dit in praktijk brachten met groot resultaat. Dwars door alles heen spreken ze jongeren aan karakter te tonen, competent te zijn en hun vaardigheden te beleven. Het vlot geschreven boek daagt elke tiener en oudere jongeren uit ernst te maken met zichzelf, God en de ander.

(NBD|Biblion recensie, Ds. Jenno Sijtsma)

http://www.bol.com/nl/p/nederlandse-boeken/denk-groot-doe-sterk/1001004009900333/index.html#product_description

Geen opmerkingen :

Een reactie posten