woensdag 27 november 2013

Dirk Bikkembergs / NL - Dirk Bikkembergs (Boek)

 

10 years of fashion & football
Juni 2001. Dirk Bikkembergs is onze gastheer op een modeshow in het Giuseppe Meazza-voetbalstadion in Milaan, beter bekend als San Siro. Toeval? Deze sportieve inslag zou het hele decennium daarna zowat beheersen. Meer nog, Bikkembergs zou er zich in gaan specialiseren. Voetballers als Fabrizio Ravanelli en, dichter bij huis, Gilles De Bilde, liepen mee in shows en verschenen in advertenties, en in de seizoenen 2003-2004 en 2004-2005 ontwierp de Antwerpenaar de uit-shirtjes voor Inter Milaan. Klap op de vuurpijl: om zich nog steviger in het onderwerp vast te bijten, en ten allen tijde een laboratorium voor handen te hebben om zijn ontwerpen op uit te testen, kocht hij zelfs een heuse voetbalclub. Sindsdien speelt FC Bikkembergs Fossombrone in de Italiaanse Serie D. Vierde klasse, inderdaad, maar in a league
of their own als het op echte klasse aankomt. In 2009 opende Bikkembergs zijn flagship store in Milaan, in de Via Manzoni nummer 47. De boetiek introduceert een nieuw soort shoppingervaring. Die speelt zich immers af in een volledig uitgerust en bemeubeld luxe-appartement, gestoeld op de habitat van de moderne atleet. Geen ascetisch Spartaans regime, maar elegantie en sportiviteit aan elkaar gekoppeld. Het resultaat is warm en spectaculair tegelijk. Dat gevoel wordt nog versterkt door de voetballer die effectief in deze winkelruimte leeft... Aan alle manieren dat het merk in de afgelopen tien jaar aan bod is gekomen, merken we Bikkembergs" visionaire en uitgesproken koers. Zijn beeldtaal reikt ver voorbij de grenzen van de hedendaagse modeontwerpen. Van de sporten andere collecties tot en met de algemene aanwezigheid in de media: Bikkembergs is onmiddellijk herkenbaar en toch compromisloos.
Dit boek biedt een showcase van een van "s werelds grootste ontwerpers. Dirk Bikkembergs, het merk, is het sterke bewijs van zijn veelzijdigheid en alomaanwezigheid, waarin sport, catwalk en wereld samenkomen tot een uniek modeconcept. Of hoe Bikkembergs weet te scoren met originaliteit.

http://www.bol.com/nl/p/nederlandse-boeken/dirk-bikkembergs-nl/1001004008570352/index.html#product_description

http://www.dirkbikkembergs.com/

Geen opmerkingen :

Een reactie posten