dinsdag 26 november 2013

Domweg Gelukkig Op Het Platteland - Manon Sikkel, Marion Witter (Boek)

*****
Stadsmensen Over Het Buitenleven
Het buitenleven, dat is waar één op de drie stadsmensen van droomt. Een romantisch bestaan, dicht bij de natuur en ver van de stad. Daar waar de bakkersjongen nog fluitend over straat fietst en niet de beurskoersen maar de seizoenen het leven bepalen. Waar de nacht nog donker is en de dag stil.
Honderdduizenden tweeverdieners, gepensioneerden en gezinnen met kinderen verhuizen van de stad naar het platteland op zoek naar rust, ruimte en groen.
En is het leven er goed? In DOMWEG GELUKKIG OP HET PLATTELAND vertellen deze stadsmensen over hun nieuwe bestaan. Verhalen van nieuwe dorpelingen die met succes zijn ingeburgerd, van nieuwe plattelanders die intens genieten van sla uit eigen moestuin. Maar ook van mensen die zozeer terugverlangden dat ze hun prachtig verbouwde dorpsschooltje met liefde inruilden voor een appartement in hartje (Rand)stad.
Manon Sikkel en Marion Witter maakten openhartige en indringende interviews die de lezer een goed beeld geven van het moderne landleven. En passant schetsen de twee een beeld van de mooiste plekken van Nederland. Een lijst met de 65 leukste dorpen van Nederland maakt dit boek compleet.
Recensie(s)

Veel stadsmensen dromen van heerlijk buiten wonen op het platteland: ruimte, rust, groen, gemoedelijkheid, veiligheid enzovoort. Maar is het allemaal wel zo idyllisch? Dit boek bevat twintig interviews met alleenstaanden, paren en gezinnen die de sprong waagden. Ze vertellen over hun motieven, verwachtingen, dromen, ervaringen en teleurstellingen. Een Amsterdams echtpaar dat dolgelukkig is met hun camping op het bijna onbewoonde eiland Tiengemeten, een stadsmeisje dat verliefd werd op een Overijsselse herenboer en nu zelf boerin is, een echtpaar waarvan de man de stad prefereert, de vrouw het buitenleven en dat nu twee huizen heeft en in de weekends heen en weer pendelt, twee Amsterdamse juristen op een landgoed in Lochem, een Amsterdamse die na 25 jaar Veluwe terugverhuist naar de stad, een consultant uit Bussum op een woongroepboerderij in de Noord-Hollandse polder enzovoort. Met een inleidend hoofdstuk, statistische gegevens, inburgeringstips voor aspirant plattelanders, een overzicht van de 65 mooiste dorpen van Nederland, websites en een literatuurlijst. Met zwart-witfoto's van de geinterviewden. Een boeiend, aardig en ook nuttig boek voor plattelanders in spe en andere geinteresseerden. De auteurs schreven eerder 'Ik mis alleen de HEMA : Nederlanders in het buitenland'*.<br/><br/>Redactie

http://www.bol.com/nl/p/domweg-gelukkig-op-het-platteland/1001004004439928/

Geen opmerkingen :

Een reactie posten