donderdag 28 november 2013

En we gaan nog niet naar huis - Sladjana Labovic

gastarbeiderskinderen over hun jeugd
gastarbeider kinderen. Ze draaien volledig mee in de Nederlandse maatschappij, maar schrikken niet van een schapenhoofd in de vriezer. Ze beschouwen elk ver familielid of goede kennis als neef, nicht, oom of tante en snappen niets van een Nederlandse bruiloft

waar slechts een select gezelschap wordt uitgenodigd voor het diner. Ze genieten van de rijkdom van twee culturen, al is het leven soms lastig wanneer je grootgebracht wordt in een land waarvan het eigenlijk nooit de bedoeling was dat het het jouwe zou worden.

In ÉEn we gaan nog niet naar huis komen bekende en onbekende gastarbeider kinderen aan het woord. Onder anderen Khalid Boulahrouz, Tofik Dibi, Olcay Gulsen en Gürkan Kücüksentürk vertellen over hun jeugd, hun ouders en de even moeizame als hilarische aspecten van het opgroeien tussen twee culturen.



Sladjana Labovic (1977) werd geboren in een Joegoslavisch gastarbeidersgezin. Ze groeide op in de Utrechtse achterstandswijk Kanaleneiland. Haar journalistieke loopbaan begon bij de Amsterdamse internetaanbieder De Digitale Stad, waarna ze ruim vijf jaar werkte bij Het Parool. Momenteel is ze redacteur bij Pauw & Witteman. Ze heeft een verlopen Joegoslavisch en een geldig Nederlands paspoort.

http://www.bol.com/nl/p/nederlandse-boeken/en-we-gaan-nog-niet-naar-huis/1001004010209147/index.html#product_description

Geen opmerkingen :

Een reactie posten