donderdag 28 november 2013

Fashion Babylon - Imogen Edwards-Jones

Beschrijving
Wat is mode? Wat is in de mode? Wie beslist wat 'in' is? Waarom dragen we het ene jaar groen en het volgende jaar blauw? Waarom kost dat ene zwarte jurkje drieduizend euro en het andere dertig? Wordt er echt zoveel drugs gebruikt en champagne gedronken? Wat maakt een supermodel super? En hoe wordt een ontwerper too hot to touch? Wie verdient wat? Wie bezit wie? Wie haat wie? Wie heeft de macht in de modewereld?


Fashion Babylon laat zien wat er zich achter de schermen van de modewereld afspeelt. Je volgt zes maanden uit het leven van een succesvolle ontwerper: van de dag na de show op London Fashion Week tot de presentatie van de nieuwe collectie. Je ziet hoe een nieuwe collectie tot stand komt. Wat zijn inspiratiebronnen? Wanneer komt een ontwerp in de show? Hoe komt het van de catwalk in de winkel en op de covers van de tijdschriften? Eindelijk een boek dat de waarheid onthult over een van de meest internationale, winstgevende en gesloten industrieën ter wereld. Na het lezen van dit boek zul je nooit meer op dezelfde manier een boetiek binnengaan of een modeblad lezen.

Imogen Edwards-Jones schreef de internationale bestsellers Hotel Babylon en Air Babylon. Van Hotel Babylon werd een succesvolle televisieserie gemaakt die binnenkort een vervolg krijgt op NET5. Achter Anonymus gaat een aantal beroemde personen uit de modewereld schuil.

http://www.awbruna.nl/lev/literatuur_romans/article10236.ece/Fashion+Babylon

Geen opmerkingen :

Een reactie posten