donderdag 28 november 2013

Happines is a cupcake - Stephanie Rammeloo, Dirkzwager, S.

Met de twee boeken in deze feestelijke box leer je de meest spectaculaire cupcakes te maken. In het eerste boek, De basics, vind je alle kneepjes van 'het vak', van het maken van de cupcakes tot het spuiten van bloemen van royal icing, het zelf maken van vlinders van rolfondant en het suikeren van verse bloemen.
In het tweede boek, De recepten, begint het echte feest met bijna 100 voorbeelden en recepten van de meest ongelofelijke en fantasierijke cupcakes.


Recensie(s)
NBD|Biblion recensie
Dit geheel ziet eruit als een taartjesdoos: een verpakking waarin twee paperbacks die een complete handleiding vormen voor het bakken en het versieren van cupcakes. Het ene boekje bevat de basisrecepten waarin aandacht wordt besteed aan maten en gewichten, gereedschap als benodigde rolstokken en kneedstokjes, uitstekers en een lijst van basisbenodigdheden zoals meelsoorten, suikersoorten, gedroogde vruchten enz., keukengereedschap en de basisrecepten voor diverse soorten cupcakes. Hierna informatie en de basisrecepten voor de toppings, rolfondant en toepassingen, royal icing enz. Alles wordt duidelijk uitgelegd, hier en daar met tekeningetjes en foto's. Het andere, dikkere boek bevat de recepten voor telkens twaalf cupcakes, steeds voorzien van een paginagrote gerechtfoto. De diverse hoofdstukken dragen vaak Engelse titels. Achterin het receptenboek een alfabetisch receptenregister, een receptenregister op auteur, een lijst van adressen in Nederland, en nationale en internationale webadressen voor cursussen en vooral voor materialen. Gedrukt in een heel dunne, schreefloze letter op dik papier in pasteltinten; de boeken blijven niet openliggen.

(NBD|Biblion recensie, Toos Verhoeven-van Raamsdonk)

http://www.bol.com/nl/p/nederlandse-boeken/happines-is-a-cupcake/1001004006526792/index.html#product_description

Geen opmerkingen :

Een reactie posten