donderdag 28 november 2013

Happinez: Puur koken - Happinez (Boek)

*****
Recepten en informatie over gezond en lekker eten
Het Happinez Kookboek bevat de lichtste en lekkerste recepten uit zeven jaar Happinez. Smakelijke en gezonde recepten waarin groenten de hoofdrol spelen. De meeste recepten zijn puur vegetarisch en enkele hebben vis als hoofdbestanddeel. Daarnaast geeft het boek verrijkende en praktische informatie over bewust eten, verantwoorde vissoorten, rawfood, biologische producten en wetenswaardigheden over onder andere smaakmakers, zuivel en kiemen.

Een inspirerend en heerlijk boek voor jezelf, of om cadeau te doen aan een ander. Want goede recepten zijn er om te delen!


Recensie(s)
NBD|Biblion recensie
Vanaf het begin in 2003 was het tijdschrift Happinez een onmiddellik succes: al in 2005 werd het verkozen tot tijdschrift van het jaar. Het 'mindstyle magazine' biedt een uitgekiende mix van spiritualiteit, zingeving, reisreportages en stijlvol leven. Dit boek bevat een selectie uit de recepten die er in die afgelopen zeven jaar in zijn verschenen. Het zijn vooral vegetarische gerechten, hoogstens een paar met vis of schaaldieren, maar zeker geen vlees. Afgewisseld met o.m. een kalender met seizoensgroente, informatie over bewust eten proeven, functie van kleuren, raw food, goede vis, en veel soms wat luxe recepten voor o.m. salades, groente, kiemen, peulvruchten, granen, met zuivel en voor nagerechten. Ook wie minder voeling heeft met de invalshoek, maar wel op zoek is naar originele en ongekende combinaties met groente, granen en andere ingredienten vindt hier inspiratie. De meeste zaken zijn bij de natuurvoedingswinkel, de toko, Turk of Marokkaan verkrijgbaar. Het bezit van een sapcentrifuge en keukenmachine is noodzakelijk. Waar de tekst op een gekleurd fond is afgedrukt, is de letter niet overal goed leesbaar. Alfabetisch register. Verzorgd uitgegeven, met leeslint.

(NBD|Biblion recensie, Toos Verhoeven-van Raamsdonk)

http://www.bol.com/nl/p/nederlandse-boeken/happinez-puur-koken/1001004010965870/index.html#product_description

Geen opmerkingen :

Een reactie posten