woensdag 27 november 2013

Het nieuwe Haagse kookboek - F.M. Stoll & W.H. de Groot (Boek)

*****
recepten, menu's en receptenleer Huishoudschool Laan van Meerdervoort Den Haag
Voor iedereen die zich de grondbeginselen van de edele kookkunst eigen wil maken, is dit basisboek onmisbaar.
Na een algemeen informatief gedeelte volgen de diverse hoofdstukken, onderverdeeld in o.a. koude en warme snacks, sausen, soepen, lunchschotels, eiergerechten, vlees, wild en gevogelte, vis, groenten, stampotten, vruchten, aardappelen, nagerechten. Ook is een hoofdstuk over diepvriezen toegevoegd en zijn de kooktijden van de groenten aangepast aan de huidige voedingsleer.

Recensie(s)
NBD|Biblion recensie
Dit standaardkookboek, geschreven door oud-leraressen aan de Huishoudschool Laan van Meerdervoort te Den Haag, bevat talloze recepten voor allerhande gerechten. Zowel eenvoudig als meer luxueuze recepten staan beschreven; ook ouderwets Hollandse recepten zijn gehandhaafd. Veel pagina's zijn gewijd aan receptenleer, menuleer, keukentermen etc. Het boek is goed geschreven, de recepten zijn duidelijk; een waar "leerboek" voor iedereen die wil leren koken. Met kleurenfoto's en een uitgebreid register.
(Biblion recensie, A.M.D. van der Veen-Hezemans.)

http://www.bol.com/nl/p/nederlandse-boeken/het-nieuwe-haagse-kookboek/666819049/index.html#product_description

Geen opmerkingen :

Een reactie posten