donderdag 28 november 2013

Hoog Sensitieve Personen & psychotherapie - Elaine N. Aron (Boek)

ISBN 9789029573849, € 22,50
Handboek voor psychotherapeuten en patiënten
Een op de vijf mensen wordt geboren met een verhoogde gevoeligheid. Hoog Sensitieve Personen (HSP's) zijn uiterst intuïtief en consciëntieus. Maar de eigenschap heeft ook lastige kanten: HSP's hebben de neiging overweldigd te raken door gezelschap, het werk of een drukke omgeving, waardoor ze, als reactie, in hun schulp kruipen.

Hoog Sensitieve Personen (HSP’s) zijn uiterst intuïtieve en consciëntieuze persoonlijkheden, maar kunnen door hun speciale eigenschap zich ook snel overweldigd voelen in grotere gezelschappen, in een luidruchtige omgeving of door de hectiek op de werkvloer. Omdat ze zich daardoor kwetsbaar voelen, zoeken veel HSP’s hulp in de vorm van een therapie.
Elaine Aron schreef Hoog Sensitieve Personen & psychotherapie voor de psychotherapeuten en artsen die hen ondersteunen. In deze gids definieert ze niet alleen het begrip hoog sensitiviteit, maar ze beschrijft ook de beschikbare behandelmethoden. Daarmee is dit boek tegelijk zeer informatief voor hoog sensitieve mensen die willen weten wat voor baat ze kunnen hebben bij een op hun problemen toegesneden therapie.

http://www.uitgeverijarchipel.nl/web/Webshop-detail-pagina.htm?ean=9789029573849

Geen opmerkingen :

Een reactie posten