donderdag 28 november 2013

In alle eenvoud - Kent Nerburn

Heldere en zachtmoedige raadgevingen voor de belangrijke kwesties in ons leven
'Kent Nerburn laat ons datgene zien wat verborgen ligt onder het oppervlak van de werkelijkheid. Zijn teksten zijn doortrokken van stilte. Ze zijn van onschatbare waarde in een verdwaalde wereld.' Eckhart Tolle, schrijver van De kracht van het nu

Uit het boek...
Liefde
Liefde is meer dan een optelsom van interesses, aantrekkingskracht en dingen die twee mensen gemeen hebben. En net zoals het leven een geschenk is dat zich op zijn tijd aandient en weer gaat, zo kan het verschijnen van de liefde ook worden opgevat als een ondoorgrondelijk geschenk waar je geen vraagtekens achter hoeft te plaatsen.

Onze spirituele reis
Ga op zoek naar het pad dat straalt als een zonnige dag vol herinneringen aan geuren en beloften. En volg dat pad. Alleen dwazen weigeren in het zonlicht te lopen omdat ze de vorm van de zon niet kunnen zien.


Recensie(s)
NBD|Biblion recensie

'Ga op zoek naar het pad dat straalt als een zonnige dag vol herinneringen aan geuren en beloften. En volg dat pad. Alleen dwazen weigeren in het zonlicht te lopen omdat ze de vorm van de zon niet kunnen zien.' Met deze aanbeveling geeft de auteur aan hoe mensen hun spirituele reis kunnen zien. De tips hoe om te gaan met bezit zijn evenzo helder: houd de juiste maat en geef weg wat je niet kunt gebruiken. Dit boek maakt zijn titel waar. De teksten, die nergens paternalistisch of moraliserend zijn, geven de lezer bemoedigende en concrete suggesties om onderwerpen als ouderdom, bezit, liefde en eenzaamheid het hoofd te bieden. Bevat een inleiding en een nawoord. De auteur is theoloog en kunsthistoricus en is bekend van zijn boeken over de tradities van de Indianen. Verzorgd uitgegeven met ruime druk.

(NBD|Biblion recensie, Lennie Haarsma)

http://www.bol.com/nl/p/nederlandse-boeken/in-alle-eenvoud/1001004010209981/index.html#product_description

http://www.kentnerburn.com/

Geen opmerkingen :

Een reactie posten