vrijdag 29 november 2013

Jij bent de beste...! - Fred Sterk, Sjoerd Swaen (Boek)

meer kracht en kwaliteit in je werk
Hard werken, altijd beter zijn dan de rest, honderd procent of meer presteren... kan dat, moet dat, en vooral: wíl je dat? Is het niet voldoende om je werk 'gewoon' goed te doen? En haal je je voldoening en geluk niet ook uit andere dingen? Fred Sterk en Sjoerd Swaen, twee psychologen/psychotherapeuten, stellen in hun nieuwe boek Jij bent de beste...! onder andere deze vragen. Ze laten zien dat het er uiteindelijk om gaat het beste uit jezelf te halen en te ontdekken wat je talenten zijn en waar je echt gelukkig van wordt. Daarbij is het belangrijk om de juiste balans tussen werk en privé te vinden, zodat beide je inspiratie kunnen geven.
Werken kan ook leuk zijn!
Iedereen krijgt in zijn of haar leven wel eens te maken met een van de volgende situaties: veel te druk op het werk, twijfels aan het eigen kunnen, negatieve gedachten over taken of collega's, eigenlijk een andere baan willen maar toch kiezen voor zekerheid en vastigheid... Dit kan veel stress en onvrede veroorzaken, terwijl werken, mits het aansluit bij je persoonlijke krachten en kwaliteiten, ook een bron van vreugde kan zijn. Jij bent de beste...! is zo geschreven dat het je helpt om je zelfvertrouwen te vergroten. Je leert je werk veel meer naar je eigen hand te zetten en keuzes te maken die je persoonlijke ontwikkeling, financiële stabiliteit, kennis, ervaring en je gevoel van zingeving ten goede komen.

Nuchter en oplossingsgericht
In tegenstelling tot wat de titel wellicht doet vermoeden, is Jij bent de beste...! geen veel te populair geschreven zelfhulpboek. Het is juist een helder en nuchter geschreven boek dat uitdaagt tot kritisch lezen en het toetsen van de eigen gedachten. Uiteindelijk doel is, beter inzicht te krijgen in de dagelijkse werksituaties en hiermee beter leren omgaan. De nadruk ligt niet op het beschrijven van problemen, maar op het aanbieden van bewezen werkzame oplossingsgerichte technieken.

Recensie(s)
NBD|Biblion recensie:

Onder de motto's 'het grootste gevecht in dit leven heb je met jezelf' en 'daar waar je grootste kracht ligt, kun je het beste groeien' geven de auteurs ruim zestig tips met toelichting om meer voldoening en waardering uit werk en priveleven te halen, en om beter te functioneren. Dit gebeurt door zelfonderzoek en acceptatie van de eigen sterke en zwakke punten. De nadruk ligt daarbij op emoties. De toelichting per tip is ongeveer twee pagina's. De tips zijn dus niet bedoeld om beter dan anderen te worden, maar wel om beter om te gaan met de eigen talenten en emoties (en die van anderen). De tips voor zelfonderzoek zijn kort en duidelijk evenals de toelichting erop. Van de lezer wordt verwacht dat hij/zij zelf concrete oplossingen voor veranderingen van eigen gedrag kan bedenken. Beide auteurs, psycholoog-psychotherapeut, hebben reeds meer zelfhulpboeken geschreven op basis van de cognitieve gedragstherapie en de positieve psychologie.

(NBD|Biblion recensie, Drs. J.J.M. van der Heijden)

http://www.bol.com/nl/p/boeken/jij-bent-de-beste/1001004006184317/index.html#product_description

Geen opmerkingen :

Een reactie posten