maandag 25 november 2013

Kokosrijst (Kopie)

*****
4 - 6 personen

500 g groentebouillon of water
1 ui, fijngehakt
4 tomaten, kleingesneden
1 eetlepel tomatenpuree
½ theelepel chilipoeder
zout
250 g rijst
evt. 1 eetlepel plantaardige boter
75 g gemalen kokos
250 ml kokosmelk

Breng de bouillon of water aan de kook in een grote pan. Voeg de ui, tomaten, tomatenpuree, chilipoeder en wat zout aan de bouillon toe. Zet de warmtebron wat lager, dek de pan af en kook alles 10 minuten. Roer de rijst en eventueel de boter door de kokende bouillon en breng alles weer aan de kook. Zet de warmtebron wat lager en kook de rijst 20 minuten tot deze al het kookvocht heeft geabsorbeerd. Schep het kokos door de gekookte rijst, voeg de kokosmelk toe en meng alles goed door elkaar. Zet de warmtebron zo laag mogelijk en blijf roeren tot het gerecht goed door gewarmd is (ca. 5 minuten).

bron : Verandering van Spijs : Een wereldselectie van pittige en kruidige gerechten / Troth Wells

Ingezonden door Esther

Geen opmerkingen :

Een reactie plaatsen