donderdag 28 november 2013

Lekker eten zonder handomdraai - Jeanne Doomen (Boek)

*****
RSI (repetitive strain injury) belemmert mensen niet alleen in hun werk, maar heeft ook gevolgen voor het dagelijks leven. Hakken, snijden en roeren kunnen koken tot een probleem maken. Maar dat betekent nog niet dat je bent aangewezen op diepvriesmaaltijden.

Journaliste Jeanne Doornen heeft RSI. Zij verzamelde en bewerkte bijna honderd recepten die het mogelijk maken zonder gesjouw met zware pannen, eindeloos hakwerk en driftig roerbakken toch lekker te eten. De recepten, die variëren van een dagelijkse maaltijd tot een feestelijk gerecht, hebben gemeen dat ze weinig handelingen vergen, snel klaar zijn en niet kunnen mislukken als je de aanwijzingen maar volgt. Hiermee is het boek niet alleen geschikt voor RSI-patiënten, maar voor iedereen die met zo weinig mogelijk moeite toch iets lekkers op tafel wil zetten.

In samenwerking met de RSI-Patiëntenvereniging

Recensie(s)
NBD|Biblion recensie
RSI (repetitive strain injury) is een verzamelnaam voor aandoeningen die ontstaan door eenzijdige belasting en korte, herhaalde bewegingen. De 'muisarm' is daar een voorbeeld van. De aandoening beperkt de patiënt in zijn dagelijkse bezigheden en koken kan daar een onderdeel van zijn. De vroegere Parooljournaliste Jeanne Doomen die zelf aan RSI lijdt, verzamelde via haar website recepten van medepatiënten. Zo ontstond dit kookboekje in een handzaam(!) formaat met eenvoudige, maar smakelijke recepten, gesorteerd op gerechtsoort (salade, soep, pasta en rijst) of hoofdingrediënt (vis, kip, vlees, groenten, peulvruchten enz.) met onderaan de naam van de inzender. De recepten zijn voor één persoon. Met een alfabetisch receptenregister en een receptenregister op verse ingrediënten, makkelijk voor het verwerken van bederfelijke overschotten. Met een informatiebladzijde over de RSI-Patiëntenvereniging.
(Biblion recensie, C. Verhoeven-van Raamsdonk)

http://www.bol.com/nl/p/nederlandse-boeken/lekker-eten-zonder-handomdraai/666853736/index.html#product_description

http://www.jeanne-doomen.net

Geen opmerkingen :

Een reactie posten