woensdag 27 november 2013

Magnifico - Gino D'Acampo (Boek)

*****
Na Fantastico! is Magnifico! is het tweede boek van Gino dAcampo, waarin hij nog meer van zijn lievelingsrecepten heeft verzameld. Verdeeld over vijf hoofdstukken bevat dit boek recepten voor het hele gezin " hoe dat gezin er ook uit ziet.

In het hoofdstuk Romantico staan recepten voor twee: sexy eten met sensuele ingredienten. Salute bevat gerechten om te delen: overdadig feest-eten, hapjes en barbecuegerechten. In Fast food presenteert Gino zijn eigen versies van favoriete afhaalgerechten, zoals een Italiaanse hamburger en gezonde fish n chips. Snel en makkelijk bevat voedzame maaltijden voor door de week en in Per me staan recepten die speciaal voor een persoon gemaakt zijn, eenpanners en troostvoedsel.

Gino DAcampo werd geboren in Zuid-Italie en kreeg van zijn grootmoeder de liefde voor koken met de paplepel ingegoten. Hij is eigenaar van een restaurant aan het strand van Napels, en in Engeland leidt hij een groothandel in Italiaanse kwaliteitsingredienten. Gino is regelmatig op tv te zien, onder andere in Ready Steady Cook. Dit boek volgt op het succes van zijn eerste boek Fantastico!


Recensie(s)
NBD|Biblion recensie
Tweede boek van Gino D'Acampo, bekend van het Britse kookprogramma "Ready steady cook" op BBC2. Na "Fantastico!"* nu lekkere recepten voor twee eters ("Romantico"), recepten voor een persoon, soupertjes voor iedere dag, eenvoudige gerechten en tot slot feestelijke recepten. Omdat D'Acampo afkomstig is uit Napels, zijn zijn recepten duidelijk geinspireerd door de zuidelijke Italiaanse keuken, maar ook Britse en Oosterse invloeden zijn aanwezig. De recepten zijn voor een wisselend aantal eters: van 4-6-8; ze worden kort en enthousiast ingeleid. Per bladzijde een, soms twee recepten en op de tegenoverliggende pagina een uitstekende gerechtfoto. Ingredientenopgave in duidelijke Courierletter, receptteksten in kleine druk. Aantrekkelijk uitgegeven kookboek dat goed aansluit bij de actuele kooktrends. Jammer genoeg zijn in Nederland veel schelp- en schaaldiersoorten alleen bij de goed gesorteerde viswinkel/kraam verkrijgbaar. Met receptenregister. Op het omslag een zwart-witfoto van D'Acampo met ingekleurd een ui en een knoflookbol.

(NBD|Biblion recensie, Toos Verhoeven-van Raamsdonk)

http://www.bol.com/nl/p/nederlandse-boeken/magnifico/1001004006422103/index.html#product_description

Geen opmerkingen :

Een reactie posten