woensdag 27 november 2013

Mooi werk - Mark van Vuuren & Luc Dorenbosch (Boek)

*****
naar een betere baan zonder weg te gaan
Hoe word je tevreden met je werk, zonder meteen een wijngaard in Zuid-Frankrijk te beginnen? Met dit boek leer je je huidige baan zo te renoveren, dat deze weer bij je past.
Mooi werk gaat over de principes van job crafting, een benadering waarin duidelijk wordt dat ieder mens in iedere baan vrijheidsgraden heeft om het werk aan te passen, te kneden oftewel te craften.
Tijdens het lezen van dit boek zul je zelf de mogelijkheden vinden om van je baan weer mooi werk te maken. Je kijk op je werk zal veranderen: dat kan zitten in de manier waarop je over je werk nadenkt, in de soorten relaties die je wel of niet aangaat op je werk en in de inhoud van je takenpakket. In een luchtige stijl bespreken de auteurs allerlei onderzoek over werk en wisselen dit af met ervaringen uit de praktijk.
Over de auteurs
Dr. Mark van Vuuren (1975) is universitair docent Organisatiecommunicatie aan de Universiteit Twente. Hij schreef het proefschrift Why Work?, werd op 32-jarige leeftijd verkozen tot beste docent van de universiteit en geeft lezingen in binnen- en buitenland.
Dr. Luc Dorenbosch (1978) studeerde Human Resource Studies en promoveerde aan de Universiteit van Tilburg. Hij werkt momenteel als onderzoeker/adviseur bij TNO Arbeid te Hoofddorp. Hij houdt zich bezig met job crafting als middel om functies te verduurzamen, zodat werknemers langer inzetbaar blijven in hun huidige werk.

http://www.bol.com/nl/p/nederlandse-boeken/mooi-werk/1001004011496859/index.html#product_description

Geen opmerkingen :

Een reactie posten