donderdag 28 november 2013

Nu of nooit, en alleen - Nannie M.L. Kerkmeester (Boek)

*****
In mijn eentje met de caravan naar Marokko
Met 67 weet je nooit wat je boven het hoofd hangt, dacht Nannie van Veldhuizen-Kerkmeester uit Usquert en ze besloot haar droom te volgen. Ze trok er met haar caravan op uit, op weg naar zuidelijke oorden en op zoek naar de stilte. Zonder echtgenoot, want die wilde niet mee. Op een leeftijd dat voor sommigen de rollator al voorzichtig in beeld komt, trekt Nannie er in haar eentje op uit.

Nee, kaartlezen is niet altijd haar sterkste punt. En de techniek van een automotor heeft ook de nodige geheimen voor haar. Om van gaskacheltjes, koelkasten en alle mogelijke andere apparatuur maar niet eens te spreken. Met veel vernuft, vervuld van levenslust en gewapend met humor biedt ze de op haar weg komende problemen het hoofd. Ze schrijft uitermate onderhoudend en als minder ondernemende lezer heb je het gevoel dat je een plaatsje hebt gevonden in haar artistiek beschilderde caravan en dat ze je mee heeft genomen naar de zee.

Het dagboek van Nannie Kerkmeester verscheen in afleveringen in de Ommelander Courant. Op veler verzoek heeft ze haar reiservaringen nu, aangevuld met niet eerder gepubliceerde dagboekfragmenten, gebundeld.

http://www.bol.com/nl/p/nederlandse-boeken/nu-of-nooit-en-alleen/1001004002813615/index.html#product_description

Geen opmerkingen :

Een reactie posten