donderdag 28 november 2013

Op zoek naar de Perfectie II - Blumenthal, H.

nieuw leven voor klassieke gerechten


Heston Blumenthal is een van de beroemdste chef-koks ter wereld. Hij heeft naam gemaakt met originele en volgens sommige bizarre creaties zoals Slakkenpap met in stikstof geklutst ei & baconroomijs in zijn internationaal vermaarde restaurant de Fat Duck. Maar Heston besloot dat het tijd was om terug te gaan naar zijn wortels en zijn creatieve talent te richten op het heruitvinden van een aantal vertrouwde maar vaak slecht bereide gerechten.
In deel twee geeft hij nu zijn fascinerende, originele en inspirerende kik op acht nieuwe klassiekers in het Britse culinaire erfgoed.
Hij maakt een reis terug in de tijd op zoek naar de ontwikkeling van de trifle. Heston probeert via gesprekken met deskundigen en op basis van zijn eigen culinaire en wetenschappelijke onderzoeken uit te vinden wat nu precies de perfecte versie is van deze favoriete gerechten.

Recensie(s)
NBD|Biblion recensie

Heston Blumenthal maakte voor de BBC een kookprogramma waarin hij van acht bekende en populaire Britse gerechten de perfecte bereiding probeerde te vinden. Van de vervolgserie verscheen nu dit tweede boek met acht wereldschotels: de hamburger, vispastei, kip Tikka Masala, risotto, Pekingeend, chili con carne, Siberische omelet en de trifle. Voor ieder gerecht ging Blumenthal op (vaak verre) zoektocht naar de geschiedenis, de beste ingrediënten en de beste bereidingswijze waarvan uitgebreid verslag, gevolgd door het recept. Een inspirerend kookboek voor nieuwsgierige koks die willen weten hoe het zit, dat stimuleert om na te denken, ingrediënten te vergelijken enz. Niet echt eenvoudig voor de gewone thuiskok, hulp in de keuken is hier echt noodzakelijk, daarom echt een boek voor kookclubs enz. Hoeveelheden in metrieke maten, voorin omrekentabellen voor Britse en Amerikaanse maten en temperaturen. Afgesloten met tips voor veilig koken, hygiene in de keuken, gereedschap, adressenlijst en literatuuropgave. Mooie vormgeving en goede foto's. Met register. Eerder verscheen: 'Perfectie'*

(NBD|Biblion recensie, Toos Verhoeven-van Raamsdonk)

http://www.bol.com/nl/p/nederlandse-boeken/op-zoek-naar-de-perfectie-2/1001004006131175/index.html#product_description

http://www.thefatduck.co.uk/

Geen opmerkingen :

Een reactie posten