zaterdag 23 november 2013

Overzicht van die steeds terugkerende Gemeentelijke Belastingen! (Overig)

*****
In dit artikel hebben we een overzicht gemaakt van de jaarlijkse Gemeentelijke Belastingen. Op deze manier krijg je een indruk waarvoor deze kosten betaald dienen te worden en welke belastingen en heffingen er zijn.

Hoe hoog zijn welke gemeentelijke belastingen?

Iedereen die een huis huurt of heeft gekocht krijgt te maken met de jaarlijkse gemeentelijke belastingen. Iedere gemeente bepaalt in zekere zin zelf de hoogte van het bedrag, maar deze kosten zijn veelal terug te vinden op de websites van gemeente waar je woont. Heb je een oogje op een huis in een andere gemeente, dan is het altijd verstandig om van tevoren de website van de nieuwe gemeente te bekijken om te zien hoe hoog de kosten in deze gemeente zijn.
•Afvalstoffenheffing: De jaarlijkse kosten die gerekend worden voor afvalstoffenheffing zijn voor het ophalen en het verwerken van het afval. De hoogte van dit bedrag is afhankelijk van de gemeente waar je gaat wonen, omdat de gemeente meestal zelf individueel contracten afsluit met betreffende partijen is er helaas niets te zeggen over de gemiddelde hoogte van deze heffing.
•Rioolheffing: De rioolheffing is een belasting waarmee de gemeente de kosten van de inzameling, afvoer en zuivering van het huishoudelijk afvalwater dekt. Daarnaast dekt de rioolheffing ook de kosten voor de inzameling en de afvoer van het hemelwater (dit is een verzamelnaam voor water dat, zoals de naam al doet vermoeden, uit de hemel valt).
•Onroerende-zaakbelastingen (OZB): De belasting die betaald dient te worden over de onroerende goederen, zoals het kopen van een huis. De Onroerende-zaakbelasting wordt berekend op basis van een percentage van de WOZ-waarde (Wet Waardering Onroerende Zaken). Deze belasting geldt dus alleen indien je een eigen huis gaat kopen, bij het huren van een woning vervalt deze belasting.
•Hondenbelasting: Een aantal gemeenten in Nederland hebben de hondenbelasting afgeschaft, maar in de meeste gemeenten dient dit gewoon nog betaalt te worden. Let er wel op dat dit bedrag in iedere gemeente verschilt. Het jaarlijkse bedrag voor één hond varieert enorm van elkaar en kan oplopen tot circa 120 euro. Meer info over hondenbelasting, kijk dan hier!
•Waterschapsbelasting: De jaarlijkse rekening voor waterschapsbelasting komt vaak apart en wat later dan de jaarlijkse gemeente rekening van bovenstaande belastingen en heffingen. Met de waterschapsbelasting zorgt het waterbedrijf voor schoon drinkwater, het waterpeil wordt geregeld en de dijken worden ermee onderhouden.

http://www.stofzuigerzen.nl/geld/overzicht-van-die-steeds-terugkerende-gemeentelijke-belastingen.html

Geen opmerkingen :

Een reactie posten