donderdag 28 november 2013

Paddestoelen uit de keuken van Carluccio - Antonio Carluccio

de geruisloze jacht

Antonio Carluccio is al meer dan zestig jaar een bevlogen paddenstoelenliefhebber. Gedurende die vele jaren heeft hij niet alleen zelf paddenstoelen verzameld, maar ook recepten met paddenstoelen ontwikkeld.

In Paddenstoelen uit de keuken van Carluccio verwerkt Antonio niet alleen zijn indrukwekkende kennis van het paddenstoelen verzamelen, maar toont hij ook zijn culinaire talent. In de unieke en gezaghebbende veldgids komen bijna 100 wilde en gekweekte paddenstoelen aan bod, waarbij naast de eetbare soorten ook de giftige paddenstoelen die er erg op lijken besproken worden. In het tweede deel van het boek volgt een selectie van meer dan 100 verrukkelijke recepten, zodat u uw buit of aankoop kunt verwerken in de meest uiteenlopende gerechten, van klassiek tot eigentijds.

Recensie(s)
NBD|Biblion recensie
Paddenstoelen-kookboek met eerst een uitgebreide veldgids van eetbare en niet eetbare wilde paddenstoelen, gesorteerd op hun botanische Latijnse naam. De eetbare soorten staan gemarkeerd met een groene vork naast de groen gedrukte naam, de giftige, oneetbare soort heeft een rode stip naast de rood gedrukte naam. Duidelijke kleurenfoto's en beschrijving maken herkenning goed mogelijk. Hierna een overzicht van gekweekte paddenstoelen, opnieuw alfabetisch op de botanische naam. Het uitgebreide receptengedeelte wordt voorafgegaan door informatie over voedingswaarden, het sorteren van wilde paddenstoelen, bereidingswijzen en conserveren. |Recepten voor soepen, sauzen, inmaak, lichte gerechten, pasta, rijst en polenta, met vis en met vlees. Herziende en uitgebreide bewerking van het nooit eerder in het Nederlands vertaalde 'A passion for mushrooms' (1989) met goede tips voor een verantwoord pluk- en wandelgedrag (aangepast aan de Nederlandse situatie). Gegevens zijn uitgebreider dan in 'Eten in Italie'*. Alfabetisch register op de botanische naam met receptenverwijzing, verklarende woordenlijst, kleine literatuuropgave en een alfabetisch Nederlands namen- en receptenregister. De eetbare soorten staan duidelijk vermeld in een apart register.

(NBD|Biblion recensie, Redactie)

http://www.bol.com/nl/p/nederlandse-boeken/paddestoelen-uit-de-keuken-van-carluccio/1001004005997859/index.html#product_description

http://www.carluccios.com/

Geen opmerkingen :

Een reactie posten