donderdag 28 november 2013

Pelgrimeren in een zwarte Nissan - Lia van Midden (Boek)Pelgrimeren in een zwarte Nissan is het dagboek van een jonge vrouw, Lia, die van haar artsen te horen heeft gekregen dat ze hooguit nog 6 maanden te leven heeft. Er is voor haar geen morgen meer, geen ‘dat doe ik later wel’. Nee, het is voor haar nu of nooit. Het enige wat telt, is of je datgene hebt kunnen doen waarvoor je hier op aarde gekomen bent. Lia vetrekt met haar zwarte Nissan op pelgrimsreis naar Monte Sant’ Angelo. Zal Lia tijdens deze wonderschone reis haar hindernissen kunnen overwinnen?

auteur : Lia van Midden
aantal pagina's : 152
geïllustreerd : ja
uitvoering/formaat : paperback 12,5 x 20 cm
ISBN : 978-94-6089-630-9
verschijningsdatum : 1 juli 2010
vaste prijs : € 15,95

Een stukje uit het boek:

Ik wist het meteen. Toen mijn oncoloog mij die boodschap vertelde wist ik meteen wat ik moest gaan doen. Ik wilde mijn boek over het pelgrimsoord Monte Sant’ Angelo voltooien en ik wilde in een omgeving zijn met zuurstofrijke bergen en bossen, met klaterend water en serene rust en stilte. Geen telefoons, geen verplichtingen, puur mijn levensenergie gebruikend voor dit laatste doel. En ik wilde dus alleen zijn. Ik wilde voor het eerst in mijn leven, zo voelde dat, me niet hoeven te bekommeren om anderen. Gewoon helemaal teruggeworpen op mijn eigen kracht en van daaruit misschien de weg naar boven vindend, de weg naar het licht. Ik was er niet bang voor om alleen te zijn. Ik tref altijd wel mensen op mijn pad aan waar ik contact mee leg, heel natuurlijk en heel spontaan.
Maar of ik dat zou halen, wist ik niet. Dat kon de arts mij ook niet voorspellen, dat hangt van zoveel factoren af. Maar het was wel duidelijk dat ik het niet meer kon uitstellen. Ik mocht geen tijd verloren laten gaan. Er was geen morgen of later meer voor mij, er was alleen nog maar het NU. Dat was het enige waaraan ik mij kon vasthouden.

http://www.boekscout.nl/html/boek.asp?id=1532

Geen opmerkingen :

Een reactie posten